Pensii 2020. Klaus Iohannis a spulberat visul a milioane de pensionari. Câți bani vor primi în plus

Pensii 2020. Klaus Iohannis a spulberat visul a milioane de pensionari. Câți bani vor primi în plus
Se schimbă totul. Klaus Iohannis a semnat legea. Pedepsele vor fi mult mai aspre

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, miercuri, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a vorbit despre suma de 80 de miliarde de euro de la Bruxelles și către ce domenii va fi investită, alegeri locale, dar și majorarea pensiilor și alocațiilor.

Klaus Iohannis, despre pensii și alocații. Majorare va fi, dar nu cât se așteptau românii

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat, luni seară, că alocațiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jur a 15%”. Proiectul este în avizare și va intra în ședința de Guvern din această săptămână. Subiectul a fost atins și de Klaus Iohannis, în conferința de miercuri, de la Cotroceni.

„Nu avem bani pentru toate. O creștere mare nu este posibilă”

„Ne găsim într-o situație complicată din punct de vedere nu doar epidemiologic, ci economic, bugetar. Noi ne dorim să creștem și alocațiile, și pensiile, dar de la dorință până la putință e o cale lungă. UE prevede pentru zona euro o contracție de 8%, ceea ce este foarte mult. Poate nu o să avem atât, a noastră poate o să fie mai mică. Totuși, veniturile la bugetul statului s-au micșorat semnificativ.

Pensii 2020. Klaus Iohannis a spulberat visul a milioane de pensionari. Câți bani vor primi în plus
Klaus Iohannis a susținut conferință de presă cu jurnaliștii acreditați la Cotroceni, miercuri, de la ora 18:00

În loc de un deficit de 3%, probabil o să avem unul mult mai mare. În aceste condiții, ne luptăm să revigorăm economia românească, dar, pur și simplu, nu sunt bani pentru toate. Am rugat Guvernul să vină cu propuneri pentru cât se poate mări în acest moment.

Vom avea o creștere a alocațiilor. Un lucru similar îl pot spune și pentru pensii. O creștere mare nu este posibilă, dar este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor”, a declarat președintele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI