Alocațiile copiilor, majorate. De când ar putea primi bani mai mulți în fiecare lună

Alocațiile copiilor, majorate. De când ar putea primi bani mai mulți în fiecare lună

În această marți, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor copiilor cu rata inflației. Cei mici ar putea primi mai mulți bani în fiecare luna, iar inițiativa legislativă e una care în mod cert îi va bucura pe părinții români.

Alocațiile copiilor au fost majorate

Proiectul de lege a fost adoptat pe data de 15 octombrie 2019 și vizează completarea Art. 3 alin.(1) din Legea nr.61/1993. În acest sens se dorea introducerea unei norme în ceea ce privește majorarea valorii pe care o are alocația copiilor, raportată la indicele anual de inflație. În acest mod, cuantumul acesteia se va menține la aceeași valoare de piață.

Alocațiile copiilor, majorate. De când ar putea primi bani mai mulți în fiecare lună
Alocațiile copiilor vor fi majorate începând cu 2020

„Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, prevede proiectul de lege.

Hotărârea în ceea ce privește creșterea alocațiilor va intra în vigoare odată cu anul 2020. Proiectul a fost unul inițiat de mai mulți parlamentari PNL și a fost respins o dată, de către Senat, potrivit Agerpres. Puterea de decizie a fost de partea Camerei Deputaților, pentru că proiectul a fost în cele din urmă acceptat și va intra în vigoare la debutul lui 2020.

Proiectul a fost votat în unanimitate, în Parlament, fiind inițiat de către deputatul Robert Sighiartău. „A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Mulţumesc tuturor părinţilor şi copiilor pentru susţinere”, a transmis deputatul PNL.

„Am reuşit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocaţiile copiilor vor creşte anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei. Din 2020, anual, alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie cât mai decentă”, a anunțat Robert Sighiartău, marți, și pe contul său de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI