Pensie de 28.000 de lei pe lună, la 52 de ani. Cine e femeia care încasează suma colosală

Pensie de 28.000 de lei pe lună, la 52 de ani. Cine e femeia care încasează suma colosală
Dorinei Danielescu, un fost procuror care a ajuns să câștige 28.000 de lei pe lună

În timp ce foarte mulți pensionari abia își duc traiul de la o lună la alta, alții nu au timp să cheltuie toți banii pe care îi primesc într-o lună de la stat. Acesta este și cazul unei femei, care are o pensie de 5.000 de euro pe lună, la 52 de ani. Iată cine este această pensionară de lux și ce funcție a ocupat.

Pensie de 5.000 de euro pe lună, la 52 de ani

Ne-am obişnuit deja cu toții ca România să fie ţara contrastelor. Iar această regulă nu este o excepție nici în cazul pensiilor. Deși suntem văzuți ca o țară în care pensionarii mor de foame și în care pensia minimă nu îți ajunge de la o lună la alta, totuși pe cuponul de pensie al unora sunt trecute sume colosale. Acesta este și cazul unei femei de numai 52 de ani, care are o pensie de 5.000 de euro pe lună.

Valeriu Nicolae, candidat independent la alegerile prezidențiale din decembrie 2020, cel căruia i-au lipsit 17 voturi pentru a ajunge în Parlamentul României, a scos la iveală cazul femeii care are o pensie de 5.000 de euro pe lună. Dorina Danielescu, căci așa se numește, este fostă șefă a ANRP și fost procuror militar la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel București, pensionată în anul 2017. Acesta a desființat-o, pur și simplu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Doamna din imagine se urinează elegant pe noi. Încasează o pensie care acum, probabil, este cu mult peste 350.000 RON.

În 2019 avea o pensie de 286.308 și mai încasa 124.456 RO din altă sinecură de la Autoritatea Aeronautică Civilă, în timp ce era și directoare de cabinet la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, pe o logică care sfidează orice urmă de bun simț. La 52 de ani doamna Danielescu Dorina face cu mult, mult peste 100.000 de EUR de la stat, cu o pensie de peste 70.000 EUR pe an”, a scris Valeriu Nicolae pe Facebook.

„Femeia asta este o impostoare dovedită”

Și nu s-a oprit aici. Valeriu Nicolae a numit-o pe femeia care are o pensie de 5.000 de euro pe lună o „impostoare dovedită”, spunând că teza sa de doctorat este plagiată. Mai mult, l-a adus în discuție și pe soțul său. Despre acesta spune că primește „o tonă de bani de la stat într-o poziție de manager de spital”, unde el este sigurul candidat, de fiecare dată.

„A fost procuroare. Cum e posibilă o pensie de felul acesta când femeia asta este o impostoare dovedită, cu doctorat plagiat? Cum e posibil să ne permitem să plătim tipul acesta de pensii când procuratura noastră este faimoasă prin corupție și dosare făcute catastrofal?

Desigur, femeia a terminat toate cursurile Colegiilor Serviciilor celor mai minunate. Soțul primește și el o tonă de bani de la stat într-o poziție de manager de spital la Buzău (trăiți domnul Ciolacu) unde candidează de fiecare dată de unul singur pe poziția aia. Familia Danielescu a primit până în iunie 2020 de la stat, în fiecare lună, MINIMUM 11.000 de EUR. CV-ul doamnei este siderant. Pute a impostură și servicii”, a continuat, plin de revoltă, acesta.