Pensia rușinoasă pe care Mihai Neșu o primește în România. Olandezii îi dau de 30 de ori mai mult

de: Mariana Olteanu
02 10. 2023

Fostul internațional român de fotbal își dedică timpul fundației sale prin care sprijină copii cu dizabilități. De-a lungul timpului, foarte mulți s-au întrebat ce pensie încasează Mihai Neșu. Aceasta este mai mică decât am crede. Iată ce spune acesta!

Final de carieră pentru Mihai Neșu

Data de 10 mai 2011 marchează un eveniment trist pentru fostul fundaș al Stelei, care a fost nevoit să pună capăt carierei sale. În acea zi, Mihai Neșu a suferit un accident grav pe teren, în urma căruia a fost diagnosticat fractură de vertebră cervicală.

La acel moment, orădeanul a suferit o operație, în urma căreia s-a recuperat cu greu. Cu timpul, Mihai Neșu și-a recăpătat controlul asupra brațului drept și a început să vorbească.

Citește și: Mihai Neșu are o nouă pasiune. Cu ce se ocupă acum: ”Dacă tot nu ai murit, ce faci? Tot trebuie să fii de folos”

Fostul internațional înființează o fundație

Un an mai târziu, la data de 18 ianuarie 2012, Mihai Neșu anunță că va înființa o fundație menită să ajute copiii români cu dizabilități. Tot în același an, acesta a plecat în Statele Unite ale Americii la o clinică de fizioterapie din statul California, unde și-a continuat recuperarea. Într-un final, acesta a reușit să recapete din ce în ce mai mult control asupra ambelor mâini.

Ulterior, fostul sportiv a înființat Centrul de Recuperare Sfântul Nectarie, în Oradea. Cu timpul, Mihai Neșu a pus bazele unui proiect grandios, un Complex de Recuperare, într-o locație de două hectare lângă Oradea, cu spații de agrement, grădini senzoriale, mini-fermă, echitație, piscină, restaurant, spații de joacă, loc de petreceri.

Citește și: Fundația Mihai Neșu, centru pentru copii în Oradea. De câți bani mai are nevoie

Ce pensie câștigă Miahai Neșu?

De-a lungul timpului, foarte mulți s-au întrebat ce pensie câștigă fostul sportiv. Ei bine, se pare că statul român îi platește o pensie de 100 de euro, la care se aduagă 300 de euro pentru însoțitorul său, în timp ce Olanda îi plătește lunar 3.000 de euro.

„Din păcate, când m-am întors în țară din Olanda, am zis ca să pot să rezist să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască”, a spus Neșu într-un interviu la Antena 3, citat de Adevărul.

Citește și: Mihai Neșu, miracol la început de 2021. Mănâncă singur, pentru prima oară de când a paralizat