14 iun. 2021 | 14:20

Pensia care a crescut cu 16% în 2021. Vești bune pentru milioane de români!

News
Pensia care a crescut cu 16% în 2021. Vești bune pentru milioane de români!
Pensia a crescut în 2021, în raport cu anul precedent

Titlul acestui articol ar putea părea un pamflet, dar nu este. Realitatea ne arată că într-adevăr pensia a crescut în 2021, în raport cu anul trecut. Informațiile au fost furnizate de Institutul Naţional de Statistică zilele acestea. Deși, aparent, procentul nu este unul mare, dar comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, face diferența.

Pensia a crescut în 2021, în raport cu anul precedent

Deși, aparent, guvernanții anunțau că mărirea pensiilor nu este posibilă, Institutul Naţional de Statistică spune cu totul altceva. Scandalul iscat de majorarea pensiilor, atât în Parlament, dar și în spațiul public continuă. Pe de-o parte guvernul spune că nu sunt suficieți bani pentru a susține o astfel de cheltuială, de cealaltă parte datele statistice spun altceva.

Institutul Naţional de Statistică a publicat în aceste zile ultimele date cu privire la acest subiect, spunând că pensia media lunară a crescut cu 16 procente. Pe de altă parte INS mai spune că pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut cu 16,2%. Creșterile au avut loc în primul trimestru al acestui an, mai spune INS.

„Pensia medie lunară şi pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, cu 16,0% , respectiv cu 16,2%”, anunță INS, după publicarea datelor.

Scade numărul pensionarilor în 2021

Deși majorările nu sunt semnificative, trendul este unul pozitiv. Din păcate această creșere nu ajută cu nimic, având în vedere explozia prețurilor. Procesul de escaladarea a prețurilor a fost determinat de pierderile masive din anul 2020, în urma crizei ecnomice generate de pandemie. În același raport INS anunță că scade și numărul pensionarilor, în raport cu anul trecut.

Față de 2020 INS spune că numărul acestora a scăzut cu cel puțin 24.000. Același raport vobește și de numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat. Acesta a scăzut, cifra fiind de aproximativ 14 mii de persoane.

„Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10. Acest raport prezintă variaţii semnificative în profil teritorial. De la numai 4 pensionari la 10 salariaţi în judeṭul Ilfov, la 16 pensionari la 10 salariaṭi în judeţul Teleorman, 15 la 10 în judeṭul Giurgiu ṣi 14 la 10 în judeṭele Botoṣani ṣi Vaslui”, a mai transmis INS.

Pensia medie lunară ṣi pensia medie de asigurări sociale de stat, mai spune INS în raportul său, în 2021 au crescut față de ultima perioadă a anului trecut. În raport cu trimestrul IV din 2020 cele două pensii au crescut cu 0,9% ṣi respectiv cu 0,4%, față de 2020. Raportul a fost publicat în aceste zile, ținându-se cont în raportare de datele financiare ale primului trimestru din 2021 și cele din 2020.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat! Simona Bucura-Oprescu explică
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro