Veste neplăcută pentru pensionarii din România. Anunțul Ralucăi Turcan despre pensii

Veste neplăcută pentru pensionarii din România. Anunțul Ralucăi Turcan despre pensii
Raluca Turcan. veste proastă pentru pensionari

Raluca Turcan aduce în prim-plan vești foarte proaste pentru pensionari. Ministrul Muncii dezvăluie niște cifre îngrijorătoare și schimbările pe care riscă să le simtă vârstnicii cu pensii medii dacă situația nu va fi remediată.

Vești proaste pentru pensionari. Anunțul oficial al Ralucăi Turcan

Raluca Turcan vine cu un nou anunț pentru pensionari. Ministrul Muncii susține că există o „bombă cu ceas” în sistemul de pensii din România. Concret, defiticul actual este de 1.67 de miliarde de lei și riscăm astfel ca în viitor puterea de cumpărare a celor cu pensie medie să fie foarte scăzută.

Oficialul a susținut că ea și colegii săi își asumă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să schimbe acest lucru tocmai pentru că situația este gravă și poate aduce condiții diferite de pensionare în funcție de anul de pensionare:

„Există clivaje uriaşe între pensia minimă socială şi cea mai mare pensie în plată, în sistemul public. Există milioane de lei plătite anual pentru procese câştigate de pensionari împotriva statului în ceea ce priveşte calculul pensiei.

Mai mult decât atât, în sistemul de pensii din România există o bombă cu ceas, pe care dacă noi nu o dezamorsăm, riscăm ca la un anumit moment puterea de cumpărare a pensiei medii în România să scadă atât de mult încât, practic, în loc de 1.500 de lei cât este acum o pensie medie, să se poată cumpăra cu o pensie medie în România echivalentul a 500 de lei.”

„Vorbim de o nouă legislaţie în privinţa pensiilor”

De asemenea, ministrul a mai declarat și că există un studiu care arată că dacă nu corectăm acest deficit cronic de finanțare la bugetul de asigurări sociale, puterea de cumpărare a pensiilor în România ar urma să scadă dramatic.

„Există în acest plan de reformă, componenta tehnică prin care cinci milioane de dosare de pensii sunt digitalizate, sunt transferate milioane de date dintr-un format electronic învechit, în dosare moderne digitale. De asemenea vorbim de o nouă legislaţie în privinţa pensiilor, care să conducă la eliminarea acestor probleme. Nu vom opera modificări în privinţa stagiului minim de cotizare, adică de 15 ani, nu va creşte (…).

De asemenea, va exista varianta pensionării anticipate, dar această pensionare anticipată trebuie acceptată aşa cum este prevăzută şi în legislaţia de astăzi. Nu creşte exponenţial numărul de ani stagiul maxim de cotizare, (…) ci vorbim de menţinerea stagiului maxim de cotizare şi posibilitatea pensionării înainte de îndeplinirea vârstei legale de pensionare, dacă mai lucrează încă opt ani. Această posibilitate este şi astăzi în Legea pensiilor”
Raluca Turcan (Sursa: eveniment pentru angajare a persoanelor cu dizabilități „#Vreau #Pot să lucrez!”)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI