26 iul. 2019 | 07:30

Pedepsele de la școală, înlocuite cu meditația: care au fost urmările deciziei radicale

Știri generale
Pedepsele de la școală, înlocuite cu meditația: care au fost urmările deciziei radicale

Conceptul de meditație continuă să fie unul foarte abstract pentru cea mai mare parte a românilor, dar această soluție de concentrare și relaxare a avut un impact deosebit asupra unor copii.

Ideea de meditație, la modul general, implică abilitatea ta de a rămâne cu gândurile tale pentru câteva momente sau pentru o perioadă de timp mai lungă. În acea perioadă, execuți niște exerciții de respirație controlată care te ajută să concentrezi și să uiți de probleme cotidiene, de o interacțiune recentă care te-a încălcat cu energie negativă sau de altceva.

În mod tradițional, copiii din școlile americane sunt pedepsiți cu o formă de detenție în momentul în care fac o prostie în clasă, sunt violenți sau se ancorează în diverse activități nepotrivite. Conceptul de detenție implică să rămâi singur sau cu alți copii, într-o clasă, după ore. Ideea este că prin detenție încerci să rușinezi copii, deoarece petrec mai mult timp la școală. Pe termen lung, acea soluție nu a dat niciodată rezultate pozitive, iar încrederea în ei a avut de suferit.

Într-o școală din Baltimor, SUA, profesorii de la școala Robert W. Coleman au decis să înlocuiască detenția, iar procesul a fost un mare succes. Alternativa a implicat adopția unei tactici de meditație de la hinduși. În 2016, a fost creată în unitatea de învățământ o cameră pentru meditație, conform celor de la Uproxx. Acolo, meditația a fost folosită pentru a calma copiii și pentru a-i ajuta să-și potențeze nivelul de anxietate și stres. Metoda de pedepsire a fost introdusă împreuncă cu ”Holistic Life Foundation.”

Trecând însă peste detaliile de fond ale programului, important este că rata de exmatriculare a elevilor din acea școală a scăzut într-un ritm foarte alert. Unii elevi s-au aruncat la a afirmat că meditația le-a schimbat viața și le-a sporit abilitatea le concentrare la examene. Unii au reușit să fie mai cerebrali în certurile cu părinții și să-și mențină calmul în situații de conflic.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Un fenomen care a marcat România în 2024. Tot mai multe astfel de catastrofe
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro