Pedeapsa primită de bărbatul infectat cu HIV care a mușcat un polițist. Cât va sta în spatele gratiilor

Pedeapsa primită de bărbatul infectat cu HIV care a mușcat un polițist. Cât va sta în spatele gratiilor
Pedeapsa primită de băratul care a mușcat un polițist

Bărbatul infectat cu HIV, acuzat că a mușcat un polițist de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța, a aflat recent pedeapsă pentru fapta sa. Decizia este definitivă și a fost luată de către Curtea de Apel Constanța.

Ce pedeapsă a primit bărbatul

În luna noiembrie a anului 2020, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, au fost solicitați de șeful de tren să îi acorde sprijin. Acesta le-a spus agenților că în tren se află o persoană fără mască de protecție. Atunci când au ajuns la fața locului oamenii legii, persoana respectivă a devenit agresivă și a refuzat să-și ofere identitate.

Prin urmare, polițiștii au luat decizia de a-l conduce la sediul Postului de poliție TF Medgidia. În momentul în care coborau din tren, bărbatul a devenit violent, așa că oamenii legii l-au încătușat. În acel moment, a încercat să-l lovească pe unul dintre polițiști, reușind să-l muște pe altul de antebrațul stâng, partea superioară.

Curtea reține, așadar, că activitatea inculpatului constând în încercarea de a-l lovi pe agentul de poliție și proferând injurii și amenințări cu acte de agresiune la adresa acestuia, constând cu mușcarea persoanei vătămate de brațul stâng, în zona bicepsului, provocându-i o leziune ce a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale, nu a fost desfășurată în împrejurări care să probeze că faptele s-au derulat pe tiparul legitimei apărări din care ar fi lipsit condiția proporționalității dintre atac și apărare datorită tulburării sau temerii provocate de atac.

În cele din urmă, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Mai mult de atât, instanța l-a obligat pe inculpat la plata către victimă a sumei de 243 de lei cu titlu de daune materiale și suma de 5.000 de lei cu titlu de daune morale.

Polițist din Dâmbovița, bătut în fața casei

Un polițist a fost bătut în fața casei de către rudele unei femei care intrase cu BMW-ul în mașina sa, parcată la poartă. Agentul și-a sunat colegii să vină în ajutor, însă nici atunci agresorii nu s-au potolit și au continuat să-l lovească și să-l amenințe. La câteva ore distanță au fost reținuți doi suspecți, care ar fi intrat peste agent în curte și l-au lovit în repetate rânduri.

Polițistul agresat spune că mașina lui a fost lovită în miez de noapte, iar șoferița care se afla la volan a chemat ajutoare și au intrat peste el în curte și l-au lovit, vrând să-i lovească inclusiv și soția, a adăugat agentul. Pe de cealaltă parte, agresorii spun că este vorba despre o neînțelegere și că nu s-a întâmplat nimic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI