30 aug. 2024 | 15:38

Pedeapsă mai dură pentru tânărul care a produs accidentul teribil din Pantelimon. Procurorii au aflat că se droga în timp ce era la volan

News
Pedeapsă mai dură pentru tânărul care a produs accidentul teribil din Pantelimon. Procurorii au aflat că se droga în timp ce era la volan
Riscă ani grei de închisoare!

Cazul accidentului din parcarea din cartierul Pantelimon revine în atenția opinie publice, mai ales după decizia dată de magistrați. Conform acesteia, vorbim de o pedeapsă mai dură pentru tânărul care a produs accidentul teribil din Pantelimon, mai ales că procurorii au aflat că se droga în timp ce era la volan.

Procurorii au aflat că tânărul de 16 ani se droga în timp ce era la volan

O zi de duminică ce se dorea a fi una în familie, avea săs e termine cu o tragedie. Un tânăr,despre care s-aa flat ulterior că era în vârstă de 16 ani, a lovit doi copii care se jucau în parcarea parcului Pantelimon, situat pe șoseaua Gării Cățelu.

Din păcate, în urma accidentului, unul dintre frați, un băiețel de 9 ani avea să moară pe loc, iar fetița, după ce era dusă de urgență la spital, avea să fie operată și să i se amputeze unul din picioare.

La volanul mașinii se afla un tânăr de doar 16 ani, alături de el fiind în mașină și proprietarul acesteia, primul fugind de la locul accidentului. Din datele din dosar, reiese că procurorii au aflat că tânărul de 16 ani se droga în timp ce era la volan:

„Astfel, minorul a condus autoturismul pe o distanță de cca. 145 de metri, fără a deține permis de conducere și fără a avea vreo abilitate de a manevra autoturismul în condiții de minimă siguranță, iar în timp ce era la volan discuta la telefon prin apel video cu o persoană și inhala protoxid de azot dintr-un balon pe care îl ținea în mână.

În ceea ce privește protoxidul de azot, acesta este un gaz utilizat ca amestec pentru anestezic în chirurgie, care însă este utilizat și în scop recreațional, producând efecte euforice/similare cu beția, de scurtă durată.”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Pedeapsă mai dură pentru tânărul care a produs accidentul teribil din Pantelimon

Ca urmare a acestor constatări, în urma anchetei, procurorii au cerut magistraților o pedeapsă mai dură pentru tânărul care a produs accidentul teribil din Pantelimon.

Conform rechizitoriului, tânărul ar putea fi încadrat la „infracțiunile de omor și tentativă de omor”, iar argumentele aduse de procurori pentru acesată nouă încadrare spun că:

„A rezultat, așadar, că inculpatul minor a fost indiferent față de consecințele manipulării, în condițiile arătate mai sus, a unui a unui autoturism, acceptând că acțiunile sale pot duce la decesul sau rănirea gravă a uneia sau mai multor persoane, conducând în modul arătat mai sus vehiculul într-o zi de duminică, într-o parcare situată în imediata apropiere intrării în parc, într-o zonă circulată de numeroși pietoni.

Astfel, deși nu a urmărit producerea rezultatului, constând în uciderea unui minor și rănirea gravă a altuia, inculpatul a acceptat aceste urmări, acționând cu intenție indirectă”, se menționează în comunicat.

Conform procurorilor, cerrcetările continuă, iar în cazul în care vor accepta schimbrea încadrării, magistrații ar ptuea să-l trimită în spatele gratiilor pentru mulți ani, chiar dacă este în vârstă de 16 ani.

Proprietarul mașinii riscă și el ani de închisoare, dar și-a schimbat declarația

Procurorii spun că inclusiv proprietarul mașinii este pasibil de o pedeapsă, mai mică decât a tânărului de 16 ani, dar nu va scăpa. Cu toate astea, acesta avea să-și schimbe declarațiile în fața procurorilor, spun surse judiciare:

„Nu i-am dat mașina, i-am cerut șoferului să-mi repare toba, nu i-am dat-o băiatului acela. Mașina nici nu era în curtea mea. Am camere video în mașină, le-am arătat poliției,” a declarat proprietarul.

Deși procurorii au luat în calcul declarațiile acestuia, se pre că ancheta a dovedit cu totul altceva, rămânând ca instanța să decidă și în cazul său.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro