Pe cine dă Dragoș Săvulescu în judecată, după arestare. Mulți români vor fi surprinși de această decizie

Pe cine dă Dragoș Săvulescu în judecată, după arestare. Mulți români vor fi surprinși de această decizie
Pe cine da Dragos Savulescu in judecata, dupa arestare. Multi romani vor fi surprinsi de aceasta decizie

Dragoș Săvulescu tună și fulgeră la adresa autorităților române. Pe cine este chitit controversatul milionar să dea în judecată. Motivul este halucinant. Românilor nu le-a venit să creadă.

De ce vrea Dragoș Săvulescu să dea în judecată statul român

Controversatul afacerist Dragoș Săvulescu a plecat din România, după ce a primit o sentință de cinci ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje, în urma căruia a adus un prejudiciu de 28 milioane de dolari statului român. Bărbatul a fugit în Italia, acolo a fost adăpostit de către autoritățile locale.

În urma unui decret de grațiere din anul 2006, judecătorii din Napoli i-au micșorat cu trei ani pedeapsa lui Dragoș Săvulescu, rămânând ca milionarul să-și ispășească doar 2 ani și jumătate din sentința cu suspendare. Decizia Curții de Apel Napoli a rămas definitivă.

Cu toate acestea, Dragoș Săvulescu a fost arestat recent și reținut în Grecia, motiv pentru care milionarul român este pregătit să dea în judecată statul român.

„Din motive pe care nu le înțelegem, România a refuzat până acum să recunoască sentința impusă domnului Savulescu de către instanța italiană în temeiul dreptului european (Decizia 2002/584 și 2008/909). Întrucât domnul Savulescu a finalizat procesul judiciar în Italia, nu este nevoie ca el să se întoarcă în România.

Cea mai mare întrebare este de ce autoritățile române nu au anulat mandatul de arestare învechit și nu au închis acest caz. După cum a arătat clar decizia din Grecia, autoritățile române au indus în eroare autoritățile elene atunci când au spus că dosarul este încă deschis. Conform legislației europene, cazul ar trebui închis.

Dragoș Săvulescu cere să poată să-și viziteze părinții în România

Inculpatul susține că a fost victima unui abuz de putere și este reținut pe nedrept, având în vedere faptul că magistrații din Italia i-au comutat pedeapsa, acesta fiind nevoit să ispășească o sentință cu suspendare, nu cu executare.

Mai mult de atât, Dragoș Săvulescu susține că i se interzice dreptul de a-și vizita părinții care se află, în continuare, în România.

„Domnul Săvulescu ar dori să viziteze România cât mai curând posibil, mai ales să-și vadă părinții. Cu toate acestea, până când România nu se comportă corespunzător în conformitate cu legile în vigoare, el nu poate veni în România.

În schimb, el se va lupta pentru a-și spăla imaginea și va lupta împotriva erorii judiciare din cazul său, dar și a altor erori ale Justiției din România, inclusiv prin revizuirea acțiunilor guvernului român și a acestei erori judiciare în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

El va solicita despăgubiri statului român din pricina prejudiciului suferit. Decizia instanței din Grecia (de a nu îl extrăda pe Săvulescu în România – n.r.) se adaugă probelor deja disponibile împotriva României în acest efort”, a declarat avocatul Matthew Oresman pentru G4 Media.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI