Ce se întâmplă cu extrădarea lui lui Dragoș Săvulescu din Grecia: „O mascaradă!”

Ce se întâmplă cu extrădarea lui lui Dragoș Săvulescu din Grecia: „O mascaradă!”
Dragoș Săvulescu obține o victorie răsunătoare asupra autorităților române

La începutul lunii august presa din Grecia anunța arestarea omului de afaceri Dragoș Săvulescu. Arestarea avea loc după ce soția acestuia publica poze cu acesta de pe insula grecească Mykonos. Ulterior omul de afaceri era pus sub control judicar până la definitivarea actelor de extrădare către România.

Dragoș Săvulescu, de la actor, la om de afaceri, la urmărit internațional

Ca actor, Dragoș Săvulescu a apărut în filme alături de Kevin Costner și Ryan Reynolds. Ca om de afaceri a fost mai cunoscut ca și investitor la clubul de fotbal Dinamo București. Cuplul, care s-a căsătorit în Statele Unite în 2017, spune că este decis să repare imaginea lui Dragoș Săvulescu și să expună public internaţional sistemul “abuziv” din România.

“Am tăcut timp de trei ani, dar este destul. A venit momentul să spunem adevărul despre așa-zisa justiție din România.”, mai spune omul de afaceri, conform unui comunicat de presă trimis la redacția Impact.ro.

În ciuda faptului că detinea documente de la autoritățile italiene ce ii confereau dreptul să călătorească, el spune că a fost arestat într-un restaurant din Mykonos, în fața soției și prietenilor săi. Totul s-a întâmplat într-o operațiune care a implicat peste 30 de ofițeri de poliție și a petrecut apoi doua zile sub arest în Syros înainte de a fi eliberat, în asteptarea deciziei de miercuri. De atunci, cuplul a locuit pe insula intr-o casa închiriată.

Săvulescu povestește că a fost obligat să angajeze gărzi de corp și a suferit ani de zile acuzații false care i-au afectat puternic afacerea și i-au devastat familia. Printre aceste acuzaţii false se numără şi cea recentă conform căreia soția sa a deconspirat locaţia în care se aflau, insula Mykonos, postând pe contul său de Instagram acest detaliu şi oferind autorităţilor române posibilitatea să solicite arestarea soţului ei.

“Este un fake news teribil ce îşi are originea într-o zonă tenebroasă a presei romane. Locaţia noastră nu era confidențială și nu aveam niciun motiv să ne ascundem.

Am ajuns legal în Grecia călătorind cu avionul iar soţia mea a postat constant pe Instagram locaţia în care ne-am aflat în diverse ţări europene în ultimele luni.” a spus Dragoș Săvulescu.

Omul de afaceri spune că este un revoltător abuz

De asemenea, el a respins acuzațiile potrivit cărora a fugit din România pentru a scăpa de închisoare, insistând că era deja un rezident legal al Italiei atunci când sentința i-a fost pronunțată în februarie 2019, la aproape 16 ani după ce dosarul a fost deschis pentru prima dată.

“Autoritățile române au dezinformat în mod deliberat autoritățile elene, chiar dacă au fost informate oficial de către autorităţile italiene că situația mea a fost clarificată legal în Italia.

Acesta este un revoltător abuz de drept internațional făcut de către autoritățile din România – care în mod clar trăiesc încă pe vremea lui Ceaușescu – și parte a unei campanii de persecuţie pentru o infracţiune pe care nu am comis-o.

Acest abuz a fost dovedit astăzi prin decizia instanței elene.”, mai spune Dragoș Săvulescu.

Dragoș Săvulescu spune că cea mai afectată a fost soția

Cea mai afectată persoana este soția mea”, a adăugat afaceristul.

Este o persoană extraordinară, frumoasă şi iubitoare care a fost pedepsită din cauza situației mele.

Acest fapt îmi creează o presiune imensă și constituie totodată unul dintre motivele principale pentru care sunt atât de revoltat de această nedreptate.”

Iubirea este cea mai mare superputere a noastră

Vorbind despre calvarul prin care a trecut soţul ei, Angela Martini, în prezent autor şi fostă Miss Univers Albania a spus:

“Arestarea lui Dragoș în Mykonos a fost un moment extrem de dificil apărut după ce ne-am luptat pentru justiţie adevărată atât de mult timp. Este un om extrem de atent, cu o inimă mare, pe care îl iubesc enorm.

Pentru mine, dragostea este totul, iar dacă nu lupți pentru dragoste, atunci pentru ce ar trebui să lupți? Iubirea este cea mai mare superputere a noastră şi cu ea suntem gata să înfruntăm o armată.”

Dragoș Săvulescu obține o victorie răsunătoare asupra autorităților române

Omul de afaceri și producătorul de film Dragoş Săvulescu și soția să Angela Martini, autor și ex-Miss Univers Albania, au anunțat astăzi că un tribunal elen a blocat din nou o încercare a României de a-l extrăda.

Odată cu decizia de astăzi se consemnează a doua oară când un tribunal european respinge o cerere de extrădare”, spune afaceristul în cazul său.

Afaceristul spune că decizia pune capăt ultimului capitol din ceea ce acesta descrie ca fiind “o mascaradă judiciară ce îmi afectează viaţa de 16 ani”.

Curtea de Apel a Mării Egee din Syros i-a dat dreptate lui Săvulescu, stabilind că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia și a ordonat retragerea imediată a mandatului de arestare din România.

Dragoș Săvulescu a fost arestat în insula Mykonos pe 9 august datorită menţinerii de către Curtea de Apel Bucureşti a unui mandat vechi de arestare din februarie 2019.

Mandatul era ca urmare a condamnării sale în dosarul retrocedărilor din Constanța ce datează încă din 2005. Și astăzi Dragoș Săvulescu neagă acuzațiile din acest dosar.

Curtea de Apel Napoli a respins cererea de extrădare pe numele lui Dragoș Săvulescu

Curtea de Apel Napoli, Italia, unde Săvulescu este rezident, a respins anterior cererea de extrădare a României, recunoscând în același timp sentinţa în Italia conform legislaţiei europene și aplicând apoi o graţiere la respectiva sentinţă, conform legislaţiei italiene.

Când a părăsit instanța din Syros, Dragoș Săvulescu, în vârstă de 47 de ani, a spus:

“Chiar dacă în ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea din Mykonos a dovedit încă o dată ca autoritățile române au ignorat abuziv legislația italiană și europeană prin menţinerea unui mandat de arestare în situaţia în care din punct de vedere legal nu aveau autoritatea de a face acest lucru.

Sunt recunoscător instanței din Grecia pentru corecta aplicare a legii și mulţumesc avocatului meu – domnul Michalis Dimitrakopoulos pentru calitatea excepţională a muncii sale. Revenit acasă la Milano, sunt hotărât să expun public marele abuz făcut în cazul meu ca şi în multe alte cazuri din România.”, declară ferm omul de afaceri.

“Sunt atât de fericită”

Soția sa, Angela Martini, în vârstă de 35 de ani, a declarat vizibil relaxată:

“Sunt atât de fericită. Se pare că acest coșmar s-a încheiat în sfârșit. Am trăit momente demne de scenariu de film, iar după ce am înţeles care a fost nivelul presiunii făcute de autorităţile romane pentru o arestare care s-a dovedit a fi ilegală, am înţeles din nou cât de multă injustiţie exista. În acest moment însă nu îmi doresc decât să uit această experienţă teribilă”.

Urmăriți Playtech.ro și pe