Ilie Nastase e sigur că Simona Halep va câștiga finala Wimbledon. Ce ar face dacă ar fi antrenorul Simonei

Autor: Alexandra Chivu - 18:18, 11 iul. 2019
Ilie Nastase e sigur că Simona Halep va câștiga finala Wimbledon

Ilie Năstase, singurul român care a mai jucat finale la Wimbledon, la simplu, este sigur că Simona Halep va ieși victorioasă din luptă.

Ilie Năstase e sigur că Simona Halep va câștiga finala Wimbledon

Ilie Năstase a declarat, joi, într-un interviu pentru Digisport, că Halep are prima șansă la câștigarea turneului londonez chiar și dacă o va avea ca adversară pe Serena Wiliams. Întâi de toate, reamintim că Simona Halep, locul 7 WTA și cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon după o luptă scurtă cu Elina Svitolina, numărul 8 mondial și cap de serie numărul 8.

Ilie Nastase e sigur că Simona Halep va câștiga finala Wimbledon. Ce ar face dacă ar fi antrenorul Simonei
În finală, Simona Halep va evolua cu Serena Wiliams

Drept urmare, despre performanța constănțencei trebuia întrebat și fostul numărul 1 mondial. Năstase a început prin a critica atitudinea negativă avută de ucraineancă pe teren, comparând cu felul în care ar fi reacționat el în luptă, dacă pe tabela era scris 5-1. Mai apoi, jucătorul de tenis a admis că Halep pare să se simtă ca peștele în apă pe iarbă, lucru care se poate observa și din rezultatele sale. „ În afară de Zhang şi Svitolina nu prea a avut adversare, sperăm să nu câştige Serena, dar cred că are prima şansă. Simona are prima şansă, chiar şi cu Serena, care e puţin cam obosită, cam grasă, a slăbit vreo 20 de grame, trebuie să o ridice cu macaraua.

”Dacă aş fi antrenorul Simonei, m-aş concentra doar la turneele de grand slam”

Serena nu stă fizic prea bine, poate o bate Strycova, care e jucătoare de dublu, nu de simplu. Dacă joacă cu Serena, Simona trebuie să o alerge, să dea scurte. Acum cred că Serena va avea o atitudine de număr 2 în faţa Simonei. Dacă aş fi antrenorul Simonei, m-aş concentra doar la turneele de grand slam”, a declarat Năstase pentru sursa menționată mai sus. În finală, Simona Halep va evolua cu Serena Wiliams (SUA), locul 10 WTA și cap de serie numărul 11 ori cu Barbora Strycova (Cehia), locul 54 WTA. Victoria la Wimbledon este recompensată cu 1,3 milioane de euro sterline și cu 1.300 de puncte WTA, iar câștigătoarea trofeului va primi 2,6 milioane de euro și 2.000 de puncte WTA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI