Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-covid-19. Ce a declarat imediat după VIDEO

Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-covid-19. Ce a declarat imediat după VIDEO
Patriarhul Daniel, mărturii după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Ce a declarat acesta imediat după? În urmă cu 10 zile, în plin val 4 al pandemiei, acesta venea cu un ”îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate.” Ce spune acesta după ce a ales să-și administreze serul împotriva COVID-19?

Patriarhul Daniel, declarații după ce s-a vaccinat anti-COVID-19

Patriarhul Daniel le-a mărturisit enoriașilor faptul că s-a vaccinat împotriva coronavirus. Amintim că acesta transmitea în urmă cu câteva zile un ”îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”, în care le spunea oamenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor”, dar fără a face vreo referire cu privire la serul împotriva virusului.

Încă de la debutul crizei sanitare Patriarhul a avut o singură intervenție în care s-a pronunțat pentru vaccinare, de Paște, când spunea că 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt datorită vaccinării unui procent foarte mare din populaţia din Israel, care a permis astfel și relaxarea restricțiilor.

„Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

”Sigur, m-am vaccinat, gata! Să urmeze sfatul medicilor fiecare credincios”, a spus acesta în momentul în care a fost întrebat de ziariști ce mesaj le transmite enoriașilor. De asemenea, el a refuzat să ofere mai multe detalii despre serul împotriva coronavirusului pe care l-a făcut, spunând că este vorba despre date confidențiale.

„Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată”

Vasile Bănescu a venit cu mărturii despre un călugăr din Neamț care atacă vaccinarea. Concret, omul Domnului le-a spus enoriașilor că vor fi controlați prin cipurile din vaccin și că dacă se imunizează își vor semna sentința la moarte.

„Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată de realism și deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte.

Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii.”, arată Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI