Ce nu au voie să facă sub nicio formă preoții din România. Avertismentul transmis de Patriarhul Daniel

Ce nu au voie să facă sub nicio formă preoții din România. Avertismentul transmis de Patriarhul Daniel
Ce le-a interzis Patriarhul Daniel preotilor din Romania

Situație incredibilă în Biserica Românească. Patriarhul Daniel le-a transmis un mesaj tranșant tuturor preoților din România. Care sunt noile reguli pe care fețele bisericești trebuie să le respecte cu sfințenie. Sancțiunile vor fi usturătoare.

Ce le-a interzis Patriarhul Daniel preoților din România

Preoții și toți reprezentanții Bisericii din România nu au voie să vorbească despre vaccinare și pandemia de coronavirus în timpul slujbelor pe care le săvârșesc în lăcașele de cult. Aceasta ar fi decizia pe care a luat-o Patriarhul Daniel, în urmă cu puțin timp.

Mai mult de atât, Preafericitul Daniel a subliniat faptul că persoanele care vor încălca această regulă vor fi sancționați de Sfântul Sinod. Totul ar fi început după ce Patriarhul s-ar fi arătat deranjat de faptul că anumiți preoți au făcut comentarii nepotrivite viz-a-viz de campania de vaccinare.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe a fost nemulțumit de declarațiile controversate ale episcopului de Giurgiu Ambrozie, acesta susținând că vaccinurile anti-COVID ar fi expirate.

„Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR.

Ce sancțiuni vor primi preoții care critică vaccinarea anti-COVID

Patriarhul Daniel le-a interzis preoților din România să facă anumite comentarii răutăcioase la adresa persoanelor care se vaccinează și la campania de imunizare a populației împotriva coronavirusului. Preafericitul susține că preoții care vor încălca această regulă vor fi amendați pentru indisciplină și neascultare.

„Mai mult chiar, unii ierarhi și-au exprimat public puncte de vedere personale în mod unilateral, fără nici o consultare cu mitropolitul lor sau cu Patriarhul. Recent o astfel de atitudine a avut-o preasfințitul părinte Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a folosit predica din cadrul Sfintei Liturgii pentru a critica virulent autoritățile publice din România, în special pe președintele României.

Luările de poziție individuale privind relațiile Stat-Biserică la nivel național nu respectă prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la responsabilitatea și disciplina comunicării în Biserica Ortodoxă, generând deja atât reacții în presă, care au adus un deficit de imagine Bisericii, cât și petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod. În caz contrar, vor fi sancționați pentru neascultare și indisciplină, conform Sfintelor Canoane și prevederilor statutare și regulamentare”, a declarat Patriarhul Daniel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI