CTP, mesaj pentru Patriarhul Daniel. Ce măsură i-a propus pentru a grăbi vaccinarea românilor

CTP, mesaj pentru Patriarhul Daniel. Ce măsură i-a propus pentru a grăbi vaccinarea românilor
CTP, mesaj pentru Patriarhul Daniel. Ce măsură i-a propus pentru a grăbi vaccinarea românilor

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție uluitoare la adresa Patriarhului Daniel, pe care în trecut l-a criticat dur. Jurnalistul i-a lăudat pe preoții care se implică în campania de vaccinare anti-COVID.

Cristian Tudor Popescu l-a ridicat în slăvi pe Patriarhul Daniel, despre care a afirmat că el ar putea să accelereze campania de vaccinare din România, în special în zonele rurale.

Cum ar putea Patriarhul Daniel să grăbească vaccinarea românilor

„E suficient ca Patriarhul Daniel să comunice: „Azi m-am vaccinat. Pentru că vaccinul e și el de la Dumnezeu. Rapelul îl fac pe data de…”. Dacă iese Patriarhul la televizor și face acest anunț… Da, acesta ar fi un ajutor extraordinar dat campaniei de vaccinare. Lucrurile acestea sunt bune ce se fac acum. Întrebarea e de ce nu s-au făcut până acum?

Bineînțeles, aici și primarul are un rol. Nu puteau să o facă de la început? În ianuarie să vorbească cu edilii? Ce i-a împiedicat? N-au realizat că în chestiunea asta a vaccinului, care e totuși sensibilă, delicată, i se introduce, totuși, omului ceva în corp… Omul poate să fie anxios, poate să aibă suspiciuni. Aici este esențială comunicarea de la om la om. Au crezut că e esențială suficientă prin televizor. Ei, uite că nu”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24, citat de stiripesurse.ro.

Cum se vor desfășura slujbele de Florii

Anul acesta, din cauza regulilor sanitare în vigoare, slujbele organizate cu ocazia sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) se vor desfășura în alt mod.

Patriarhia Română a transmis un comunicat potrivit căruia duminică, 25 aprilie, de la ora 8,30 se va oficia slujba de binecuvântare a ramurilor de salcie şi finic.

„Dacă vremea fi nefavorabilă, Sfânta Liturghie arhierească va fi oficiată în interiorul Catedralei Patriarhale, cu participarea unui număr de maximum 70 de credincioşi, respectându-se toate regulile sanitare în vigoare”, precizează Patriarhia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI