Decizia finală a CNCD în cazul lui ÎPS Teodosie legat de rolul femeilor în societate. Amendat sau nu?

Decizia finală a CNCD în cazul lui ÎPS Teodosie legat de rolul femeilor în societate. Amendat sau nu?
ÎPS Teodosie și-a atras critici dure în spațiul public

După afirmațiile făcute în public, ÎPS Teodosie avea să fie reclamat către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Afirmațiile sale legate de rolul femeii în originea păcatului aveau să genereze reacții dure în spațiul public. Asztalos Csaba, șeful CNCD a făcut astăzi anunțul cu privire la situația prelatului.

ÎPS Teodosie și-a atras critici dure în spațiul public

În urmă cu câteva zile ÎPS Teodosie făcea afirmații criticate vehement în spațiul public, cu privire la femei și originea păcatului. Afirmațiile aveau să genereze și reclamații făcute împotriva ÎPS Teodosie către instituția Consiliului Național pentru Combaterea Discrimnalității. ÎPS Teodosie vorbea despre originea femeii și a păcatului într-un interviu acordat unui post de radio, declarând la acel moment:

”Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Aceasta este femeia. Ea a început păcatul.

(…) dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar înmulţit neamul omenesc. «În dureri vei naşte fii». Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri.”, declara ÎPS Teodosie.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării dă o decizie în privința prelatului

Reacțiile au fost dure la afirmațiile făcute de ÎPS Teodosie, ulterior sesizându-se și CNCD. Șeful instituției, Asztalos Csaba, a dat astăzi un comunicat prin care anunță decizia în privința prelatului și pe marginea afirmațiilor acestuia. Conform acestuia nu se va lua nicio decizie de sancționare, argumentul fiind că cele declarate de prelat sunt de natură religioasă și nu au un caracter defăimător la adresa femeii.

”Ceea ce vom analiza noi în această speță și în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declarația, conținutul, scopul.Ddacă a fost sau nu o intenție de a aduce o atingere demnității anumitor categorii de persoane. Și, desigur, calitatea celui care a făcut declarația, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influențează comportamente din societate”, a declarat șeful CNCD, Aztalos Csaba.

Ca urmare a sesizării CNCD și a reacțiilor din spațiul public, ÎPS Teodosie a revenit cu o completare la cele declarate anterior, afirmând:

”Rolul femeii e copleșitor, eu prețuiesc femeia și ele pot să dea mărturie. Femeile sunt sensibile, pline de gusturi frumoase și pot să suporte mai multe dureri și greutăți decât bărbatul, întrec pe bărbați în jertfă.”, a mai declarat prelatul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI