Patriarhia Română, mesaj către enoriași după anunțul Guvernului. Ce se va întâmpla la slujba de Înviere

Patriarhia Română, mesaj către enoriași după anunțul Guvernului. Ce se va întâmpla la slujba de Înviere
Ce mesaj a transmis Patriarhia

Patriarhia Română a anunțat că Slujba de Înviere se va desfășura normal. De asemenea, se vor purta măști, se va respecta distanțarea fizică, iar la biserică se va merge pe jos cu mașina.

Patriarhia Română, mesaj către enoriași după anunțul Guvernului

Cultele religioase au făcut propuneri adecvate pentru situația epidemiologică încă delicată, dar și respectarea deplină a libertății religioase. Conform Patriarhiei, întâlnirea de joi organizată de către Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condițiilor în care se vor desfășura în 2021 sărbătorile pascale s-a bazat pe „un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenții comune în identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

De asemenea, cultele religioase au făcut propuneri potrivite situației epidemiologice încă delicate, dar și respectării depline a libertății religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioșilor la Slujba de Înviere.

„Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

Reguli

De precizat este că datele concrete în ce privește organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autorități după ce vor fi stabilite.

Despre sărbători, noi măsuri vor fi anunțate în perioada următoare, conform Antena3.

Conform BOR, au fost discuții astăzi cu privire la următoarele:

  • slujba de Înviere va fi oficiată cu prezența fizică a enoriașilor
  • prima parte a slujbei se va ține afară
  • românii care vor dori să rămână după ora 00:00 o vor putea face, însă numărul enoriașilor din interiorul bisericilor va fi limitat
  • slujba va dura până la ora 04:00
  • se vor respecta toate măsurile de siguranță
  • enoriașii vor merge către cea mai apropiată biserică de domiciliu, pe jos ori cu mașina personală
  • în ce privește restricția de circulație până la ora 22:00, autoritățile vor face o excepție pentru noaptea respectivă

”Sărbătoarea de astăzi se numește Buna Vestire, adică vestea cea bună. O veste bună am primit și noi credincioșii astăzi, faptul că Secretariatul de stat pentru Culte a reușit să adune toți liderii pentru culte și reprezentanții acestora și să discute despre nevoia spirituală a românului de a fi în Noaptea de Înviere cu lumânarea în mână în fața bisericii de unde aparține, să simtă că poate să cânte Hristos a Înviat și faptul că premierul a arătat preocupare față de nevoia spirituală a românului, pentru mine este o veste bună”, a declarat părintele Vasile Ioana, de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi, conform sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI