Pastilele care îți cresc răsadurile de roșii. Ai nevoie de 2 comprimate și 1 litru de apă stătută

Pastilele care îți cresc răsadurile de roșii. Ai nevoie de 2 comprimate și 1 litru de apă stătută
Pastilele care îți cresc răsadurile de roșii mai repede

În martie 2020 se auzea că fermierii pot primi o subvenție pentru îngrășăminte. „Trebuie să susținem producția”, marca ministrul Agriculturii atunci. În timp ce autoritățile și agricultorii încă se tocmesc și lămuresc, fiecare în grădina lui mai mică poate face după cum îl taie capul. Dacă vă aflați în acest caz, iată mai jos o metodă eficientă pentru a face îngrășământ pentru răsadurile voastre de roșii. Creșterea rapidă și armonioasă este garantată.

Pastilele care ajută răsadurile de roșii să crească mai repede

Este vorba despre un mod simplu de fertilizare a răsadurilor de roșii cu ajutorul unui preparat farmaceutic disponibil, universal și sigur, care contribuie la dezvoltarea rapidă a rădăcinilor și părților vegetative. Acest truc trebuie realizat după una sau două săptămâni de la repicarea răsadurilor, când ele reușesc să se adapteze la noul mediu de viață. Acidul succinic este baza.

El determină creșterea sintezei de clorofilă în celulele plantelor tinere, în acest fel fotosinteza se produce mai repede și mai intens, iar nutrienții din sol sunt asimilați mai repede de răsaduri. Prin urmare, ele se dezvoltă mai repede. Rezultatul poate fi vizibil peste doar câteva zile de la aplicarea îngrășământului. Pe lângă acestea, acidul succinic contribuie la adaptarea mai rapidă a plantelor după replantare. Rețeta este:

  • 0.5 g de acid succinic (2 comprimate a câte 0,25 g);
  • 1 litru de apă.

Mod de preparare

Dizolvați acidul succinic în apa stătută, călâie. Aveți la alegere între a zdrobi mai întâi comprimatele, fie a le arunca în apă și a le lăsa preț de 30 de minute să se dizolve. Ulterior, udați puțin substratul din ghivece cu 24 de ore înainte de fertilizare. În acest mod, îngrășământul nu va rămâne numai la suprafața substratului, ci va pătrunde în tot solul din ghiveci.

Ulterior, adăugați îngrășământ, cam câte 30-50 ml de soluție de acid în fiecare ghiveci cu volumul de 500 ml. Dacă ați fertilizat recent răsadurile, țineți cont că trebuie să existe un interval de minimum două săptămână între fertilizări. În final, nu uitați că nu trebuie să udați excesiv răsadurile după fertilizare, pentru a nu provoca putrezirea rădăcinilor lor.

Detalii despre acidul succinic 

Acidul succinic, cunoscut și ca spirit de chihlimbar, este un acid dicarboxilic, care joacă un rol biochimic în ciclul acidului citric. Anionul carboxilat este numit succinat și esterii acidului succinic sunt numiți alchilsuccinați.