Pastila anti-Covid a primit undă verde. Prima țară din lume care aprobă pastila creată de Merck

Pastila anti-Covid a primit undă verde. Prima țară din lume care aprobă pastila creată de Merck
Medicamentul a primit undă verde în Europa

Pe 29 septembrie erau publicate studiile de laborator pentru medicamentul antiviral oral COVID-19 experimental de la Merck & Co. Medicamentul, un molnupiravir, este probabil să fie eficient împotriva variantelor cunoscute ale coronavirusului, spuneau producătorii. Inclusiv împotriva variantei Delta dominantă, foarte transmisibilă, anunța compania la finele lunii septembrie.

Merck spune că cercetările arată că pilula sa COVID-19 funcționează împotriva variantelor

Tot în septembrie, Agenția Europeană pentru Medicină anunța că „a început o revizuire continuă a medicamentului antiviral oral molnupiravir” împotriva COVID-19, dezvoltat de compania farmaceutică Merck. Pastila produsă de compania pharma Merck ar fi primul tratament pentru coronavirus care nu trebuie administrat prin vaccin sau perfuzii intravenoase.

La începutul aceleiași luni, Merck a cerut Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA să accepte molnupiravir, iar o decizie era așteptată pentru următoarele săptămâni.

Compania pharma Merck a raportat că pilula a redus spitalizările și decesele la jumătate în rândul pacienților cu simptome precoce ale COVID-19. Rezultatele au fost atât de puternice încât experții medicali independenți care monitorizează studiul au recomandat oprirea acestuia devreme.

„O pastilă antivirală pe care oamenii ar putea-o lua acasă pentru a-și reduce simptomele și pentru a accelera recuperarea s-ar putea dovedi revoluționară, ușurând numărul de cazuri zdrobitoare din spitale și contribuind la reducerea focarelor în țările mai sărace cu sisteme de sănătate slabe.”, declarau experții medicali independenți.

Marea Britanie a dat undă verde medicamentului

Merck au efectuat două studii de fază III ale antiviralului pe care îl dezvoltă cu Ridgeback Biotherapeutics, unul pentru tratamentul COVID-19 și altul ca scop preventiv. Merck anticipa că studiul de fază III de tratament se va termina la începutul lunii noiembrie. Studiul a înrolat pacienți cu COVID-19 nespitalizați care au avut simptome timp de cel mult cinci zile și sunt expuși riscului de boală severă.

Pastila antivirală care s-a dovedit a fi eficientă în tratarea Covid-19 a fost aprobată joi de autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor, într-un mod potențial de schimbare a jocului de tratare a virusului.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a declarat că a aprobat prima pastilă orală antivirale din lume, cunoscută sub numele de molnupiravir, produsă de Merck. Decizia a venit după ce a constatat că este „sigură și eficientă în reducerea riscului de spitalizare și deces la persoanele cu Covid-19 ușor până la moderat, care prezintă un risc crescut de apariție. dezvoltarea unei boli severe.” Marea Britanie este prima țară care a aprobat medicamentul.

„Dezvoltată în comun de Ridgeback Biotherapeutics și Merck, pilula funcționează interferând cu replicarea virusului. Acest lucru îl împiedică să se înmulțească, menținând nivelurile de virus scăzute în organism și, prin urmare, reducând severitatea bolii.”, a spus Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Marea Britanie, conform agenției Reuters.

Poate fi administrat și în afara unui spital. MHRA a spus că decizia „urmează o revizuire riguroasă a siguranței, calității și eficacității sale” și a făcut-o pentru „primul antiviral oral pentru tratamentul Covid-19 care a fost aprobat”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI