Cum ascund magazinele din Marea Britanie lipsa produselor. Imaginile au devenit virale

Cum ascund magazinele din Marea Britanie lipsa produselor. Imaginile au devenit virale
Criza aprovizionării magazinelor din Marea Britanie se adâncește

Marea Britanie trece în această perioadă pintr-o criză acută de șoferi. Cauza acestei crize de aprovizionare a magazinelor vine ca urmare a Brexit-ului și a regulilor drastice impuse de guvernul britanic. Efectele sunt grave și se pot vedea în majoritatea magazinelor din Anglia. În unele cazuri s-a trecut la folosirea unor poze în locul produselor din rafturi.

Criza aprovizionării magazinelor din Marea Britanie se adâncește

Marea Britanie se confruntă cu o criză a transporturilor, care se va agrava în următoarele săptămâni. Marile companii de aprovizionare au folosit întotdeauna în principal serviciul de a doua zi cu transportatorii lor. Acest lucru este sub presiune acum, deoarece volume mari de mărfuri trebuie să fie mutate în toată țara și există o lipsă de șoferi de aprovizionare.

Acest deficit de șoferi de HGV este ceva ce nu s-a văzut în ultimii 20 de ani. Acest deficit poate fi explicat din cauza diferiților factori. Primul ar fi exodul șoferilor din UE din cauza noilor reglementări ca urmare a Brexit-ului. Al doilea ar fi atenuarea restricțiilor Covid-19. Iar al treilea, este creșterea cererii de comenzi și volume de mărfuri.

Companiile de aprovizionare au ingrediente alimentare din Europa reținute în porturi, containerele indiene și vietnameze sunt întârziate. Companiile încearcă să gestioneze comenzile clienților cât pot de bine. Dar este posibil să existe întârzieri pentru produsele care ajung la destinație. Majoritatea containerelor conțin paleți amestecați de ierburi și condimente destinate sectoarelor alimentare, comerțului cu amănuntul și ospitalității din Marea Britanie.

„Ierburile uscate, mirodeniile, semințele și nucile se numără printre ingredientele afectate de criza transporturilor. Asta înseamnă că întregul lanț de aprovizionare cu alimente, pot întâmpina întârzieri.

Există, de asemenea, o lipsă de containere goale, costuri mari de transport și restricții de izolare în țări precum Turcia și India.”, spun oficiali ai companiilor.

Magazinele și lipsa produselor din rafturi

Pe fondul actualului deficit, supermarketurile din Marea Britanie au fost criticate pentru că au folosit imagini din carton pentru a „deghiza” rafturile goale. Cumpărătorii din Marea Britanie au apelat la rețelele sociale pentru a împărtăși fotografii cu încercările aparente ale giganților supermarketurilor de a îmbunătăți aspectul rafturilor goale. Penuria de forță de muncă este cauzată de noile reguli de imigrare din Brexit care îi afectează pe șoferii de transport.

Efectele pandemiei au contribuit și ele la întreruperea aprovizionării. Lipsa de șoferi de HGV a cauzat restanțe în porturile din Marea Britanie. Asta înseamnă că unele containere de transport maritim nu au putut fi golite și scoase la timp pentru noi livrări.

Lanțuri de supermarketuri ca Tesco și Sainsbury au decis să pună în rafturi poze în loc de marfa propriu-zisă, ceea ce a determinat apariția criticilor dure din partea clienților. În alte cazuri, cumpărătorii au văzut morcovi falși sparanghel din carton în Londra. Alții au văzut imagini cu portocale și struguri și sticle de lichid de spălat 2D în Cambridge. Sainsbury’s a folosit, de asemenea, schițe ale ambalajelor pentru a umple rafturile.

Tesco s-a lăudat că vânzările sale au fost stimulate de capacitatea sa de a păstra rafturile aprovizionate. Compania a spus că fotografiile cu fructe și legume nu au fost legate de problemele recente ale lanțului de aprovizionare și au fost folosite de mai multe luni, conform publicației The Guardian.

Efectele Brexit-ului se văd peste tot înMarea Britanie

Supermarketurile tradiționale din Marea Britanie pot stoca peste 40.000 de linii de produse. În condițiile date și-au perfecționat gamele de produse alimentare pentru a îmbunătăți eficiența. Acest demers a fost făcut ca să poată reduce prețurile. În același timp, ca să concureze mai eficient cu discounterii precum Aldi și Lidl, care vând mai puțin de 3.000 de produse diferite.

Acest proces a fost accelerat doar de Brexit și de pandemie. Amândouă au dus la lipsuri de personal și dificultăți în transportul de mărfuri în Marea Britanie. Supermarketurile și producătorii au redus gama de diferite tipuri de paste, cafea sau ceaiuri pe care le vând pentru a facilita menținerea fluxului de mărfuri.

Unele articole voluminoase, cum ar fi băuturile carbogazoase îmbuteliate și apa, au fost  împinse în jos pe lista priorităților de livrare din cauza lipsei de șoferi. Asta înseamnă că pot exista lacune mai mari pe rafturi decât de obicei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI