Pericolul descoperit de Revelion 2022 în stațiunile montane din România. Atenție mare, dragi turiști!

Pericolul descoperit de Revelion 2022 în stațiunile montane din România. Atenție mare, dragi turiști!
Revelionul 2022 în stațiunile montane din România

Perioada Sărbătorilor de iarnă, și mai ales ultima zi din an, sunt perioada în care mâncăm, uneori în exces. De multe ori se întâmplă, ca din motive independente de noi, să existe și probleme cu produsele oferite de restaurante. Este și cazul mai multor localuri din stațiunile montane de pe Valea Prahovei și Brașov. Inspectorii ANSVSA au descoperit aici mai multe produse neconforme, obligând agenții comerciali să le scoată de la vânzare.

Revelionul 2022 în stațiunile montane din România

Astăzi este ziua cea mare. Este ultima zi a anului 2021, și mulți români și-au planificat acest moment în detaliu. Majoritatea stațiunulor montane, fie din Brașov, fie de pe Valea Prahovei, sunt pline aproape la refuz.

Hotelierii și proprietarii de pensiuni au pregătit, pentru Revelionul 2022, menu-uri tradiționale, dar și produse exclusiviste, asta dacă ne referim la hotelurile de patru stele din stațiuni.

Cu toate astea, trebuie să fim foarte atenți la ceea ce ni se propune din punct de vedere al alimentelor. Este bine să nu ne trezim cu cine știe ce indigestii, sau alte probleme de sănătate, din cauza alimentelor neconforme, mai ales în Noaptea de Revelion.

Inspectorii ANSVSA au descoperit mai multe produse neconforme

Din păcate, realitatea vine încă odată să ne dea peste cap planurile de Revelion. Inspectorii ANSVSA au descoperit în stațiunile montane mai multe produse neconforme, fiind vorba de aproximativ 4,2 tone de produse alimentare. ANSVA anunța cu ceva vreme în urmă că va face controale la majoritatea agenților comerciali din stațiuniule montane.

„Având în vedere că zonele de agrement din județele Brașov și Prahova sunt frecventate în această perioadă de un număr foarte mare de turiști, ceea ce implică și un consum crescut de produse alimentare, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus organizarea de controale, pentru a se asigura că sărbătorirea trecerii dintre ani se desfășoară fără incidente alimentare”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de ANSVSA.

Conform comunicatului ANSVSA, au fost controlate nu mai puțin de 128 de societăți comerciale. Majoritatea au fost restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare.

„Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă”

Ca urmare a inspecțiilor, ANSVSA a acordat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4,2 tone de kg de carne, produse din carne, legume și fructe.

„Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare de origine animală și nonanimală, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar.

(..) ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București.”, se mai spune în comunicatul emis de ANSVSA.

Așadar, este bine să fim atenți la ceea ce mâncăm, mai ales în această seară, nu de alta, dar în loc să ne distrăm de Revelion, s-ar putea să ajungem, fie la spital, fie să nu ne fie bine și să apelăm la medicamente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI