Veste bună pentru schiori. Când se vor deschide pârtiile de la Obârșia Lotrului

Veste bună pentru schiori. Când se vor deschide pârtiile de la Obârșia Lotrului
Când se vor deschide pârtiile de la Obârșia Lotrului

De săptămâna viitoare, schiori se vor putea bucura de pârtiile de la Obârșia Lotrului. Administratorul domeniului schiabil Transalpina a anunțat marea deschidere joi, pe pagina de Facebook. Sezonul de iarnă va începe vineri, 17 decembrie, la orele 09:00.

Pârtiile de la Obârșia Lotrului, deschise

Schiorii vor putea fi prezenți pe pârtii în fiecare zi, de luni până duminică, începând cu ora 09:00 până la ora 16:30. Un skipass pentru acest sezon costă 150 de lei, reprezentând cartela de o zi. Până în ora 14:00, cartela costă 110 lei, sau 100 de lei după ora 13:00 pentru o cartelă de jumătate de zi.

Mai mult de atât, Gabriel Năstăsescu, primarul comunei Voineasa, a anunțat că vor fi redeschise și traseul telegondolă 2 și telescaun sezonul acesta. În ultimii patru ani, acestea nu au funcționat deloc. Din fericire, a nins destul de mult în ultimele zile, iar stratul de zăpadă este perfect. În unele locuri depășește jumătate de metru.

Administratorii domeniului au avut o întâlnire cu reprezentanții structurilor de intervenție în caz de urgență în ceea ce privește siguranța turiștilor. Au fost puse la punct ultimele pregătiri pentru ca aceștia să beneficieze de cele mai bune condiții pe pârte.

„Consider că este cel mai important să fie asigurată siguranţa celor care vor ajunge în zonă. De aceea, am insistat ca înainte de deschiderea domeniului să se verifice foarte atent instalaţiile din toate punctele de vedere – de la obţinerea autorizaţiilor şi până la stabilirea în detaliu a ceea ce înseamnă intervenţia în cazul unor evenimente neprevăzute.

Pe partea de acces, am luat deja măsuri, iar echipele de la Drumurile Naţionale, Poliţia Rutieră, Jandarmerie, Salvamont sunt pregătite pentru a interveni în caz de urgenţă. Rămâne ca şi Primăria Voineasa şi administratorul domeniului să-şi îndeplinească atribuţiile asumate, pentru a putea deschide în condiţii optime sezonul de schi”, a transmis prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, după întâlnirea de la Obârşia Lotrului.

Cele mai bune pârtii din zona Transalpina

Domeniul schiabil Transalpina se află în apropierea lacului de acumulare de la Vidra, în subunitatea Munților Parâng. Se găsește la circa 70 de kilometri depărtare de Râmnicu Vâlcea. Pârtiile sunt situate la cota 1.350 de metri și până la cota 1.800 metri. Lungimea lor este de nouă kilometri, schiorii având destul loc „de joacă”.

Zona este ușor accesibilă, dinspre Valea Oltului pe DN 7A, traseul Brezoi – Malaia – Voineasa – Vidra – Obârșia Lotrului. O altă modalitate de a ajunge în la pârtii este pe șoseaua Transalpina, pe sectorul de drum dinspre județul Alba. Acea parte de drum este lăsată deschisă această iarnă de CNAIR, la solicitarea prefecților din Vâlcea și Alba. Autoritățile au dorit ca turiștii să aibă mai multe alternative către stațiunile montane. Este prima iarnă în care drumul rămâne deschis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI