Parteneriatul civil, în parlament: cuplurile gay și hetero vor avea de câștigat

Parteneriatul civil, în parlament: cuplurile gay și hetero vor avea de câștigat

Referendumul a fost un eșec răsunător atât pentru PSD, cât și pentru Biserica Ortodoxă din România. Din acest motiv, o lege referitoare la parteneriatul civil va ajunge în parlament mai repede decât ne așteptam, iar cuplurile gay vor putea intra în legalitate.

La ora actuală, legislația din România nu este benefică pentru persoanele care au refuzat din varii motive să se căsătorească. Poți întâmpina dificultăți când vine vorba de lăsarea unei moșteniri, de realizarea unui credit pe termen lung sau chiar și în cazul unor proceduri de adopție. O partea dintre aceste probleme se vor remedia printr-un parteneriat civil ce urmează să fie legiferat de parlament. Printre altele, parteneriatul civil nu va mai putea exclude relațiile pe termen lung între persoane de același sex.

Au mai apărut în trecut detalii despre parteneriatul civil în țara noastră, dar este prima oară când avem o promisiune legată de momentul exact în care se va întâmpla acest lucru. Prima promisiune clară legată de momentul în care cuplurile gay vor avea drepturi la nivelul întregii Europe occidentale a venit de la Victor Negrescu, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

„Vreau să vă spun că acest proiect este aici şi este completat, este complet, a fost discutat cu partenerii din societatea civilă, cu actorii sociali, cu formaţiunile politice şi acest proiect urmează să fie depus săptămâna viitoare de colegi parlamentari. În mod special avem aici câţiva deputaţi care sunt implicaţi, aş sublinia pe domnul deputat Florin Manole, dar şi alţi parlamentari din tot spectrul politic care vor împinge înainte acest proiect. Nu pentru a crea noi disensiuni, ci pentru a crea noi soluţii”, a declarat Negrescu, citat de Agerpres.

Având în vedere că parteneriatul civil a fost confirmat la mai puțin de 24 de ore de la aflarea rezulatului la referendum, era inevitabilă o referință către eșecul răsunător înregistrat de PSD și Coaliția pentru Familie. „Zilele trecute, într-adevăr (…), a fost organizat un referendum care nu are câştigători şi nu are pierzători. Are doar un singur mesaj, un mesaj că, în definitiv, trebuie să găsim acele proiecte, acele soluţii care, indiferent de opţiunile fiecăruia, ne pot împinge înainte. Există o parte din aceste soluţii care pot fi împinse înainte şi pot fi promovate la cel mai înalt nivel. În sensul acesta am remarcat în diferitele intervenţii publice, de ieri sau şi de astăzi, faptul că foarte mulţi actori sociali şi politici subliniau ideea de a găsi un nou cadru legal pentru a reglementa ceea ce înseamnă viaţa de zi cu zi a cuplurilor necăsătorite, subliniind în acest sens ideea parteneriatului civil”, a spus Victor Negrescu.

Una peste alta, căsătoriile între persoane de același sex nu au fost niciodată legale în țara noastră și este aproape imposibil ca acest lucru să se schimbe, indiferent de concluzia la referendum. În schimb, parteneriatul civil va fi soluția de compromis pentru binele tuturor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI