Partea corpului care trădează vârsta ta reală. Ce trebuie să faci pentru a împiedica asta

Partea corpului care trădează vârsta ta reală. Ce trebuie să faci pentru a împiedica asta
Ce parte a corpului trădează vârsta, de fapt. Este des neglijată de femeile care se concentrează doar pe frumusețea tenului.

Când vine vorba despre prevenirea semnelor de îmbătrânire, avem tendința să ne concentrăm toată atenția asupra tenului. Probabil că mulți avem deja o rutină facială foarte bine regimentată. Aceasta poate să includă protecție solară, loțiuni hidratante, seruri, precum și unele tratamente profesionale anti-îmbătrânire. Nu ne putem ascunde, însă, la nesfârșit. Există o zonă a corpului căreia nu îi acordăm la fel de multă atenție ca tenului și ne dă pe față toate secretele. Află ce parte a corpului trădează vârsta, de fapt.

Ce parte a corpului trădează vârsta, de fapt

Poate fi procesul de îmbătrânire inversat?! Indiferent de situație, din nefericire, tot timpul și efortul depus pentru a ascunde semnele de îmbătrânire de la nivelul tenului nu înseamnă nimic dacă ignorăm alte zone ale corpului. Există o parte a corpului care ne trădează vârsta reală, iar asta din cauza faptului că nu îi acordăm foarte multă atenție.

Așa cum probabil ați ghicit deja, este vorba despre mâini. Mâinile sunt unul dintre cei mai mari indicatori ai vârstei reale ale unei persoane. Specialiștii spun că dacă nu acorzi atenție mâinilor tale, ele pot îmbătrâni mai repede decât tenul. Dacă ți-ai neglijat mâinile până acum, nu dispera totuși.

Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău se schimbă în mod natural – fie că vrei sau nu. Și, din păcate, îmbătrânirea vine cu niște indicatori destul de vizibili. Când majoritatea oamenilor se gândesc la semnele vizibile ale îmbătrânirii, au tendința de a se concentra asupra feței. Deși acesta este un loc obișnuit în care începe să se vadă înaintarea în vârstă, află ce se întâmplă cu mâinile, pe măsură ce îmbătrânim.

Ce se întâmplă cu mâinile când îmbătrânim

Petele solare (uneori numite și hiperpigmentare) sunt pete întunecate care apar pe piele ca urmare a expunerii la soare. Doar faptul că ții mâinile pe volan în timp ce conduci mașina poate provoca daune la nivelul pielii, din cauza soarelui. Dacă ești încă tânăr, petele solare sunt rare pe piele. Acestea se răspândesc, însă, pe măsură ce îmbătrâniți. Despre petele solare trebuie să știm că se înmulțesc mult mai rapid dacă nu folosim cremă de protecție solară.

Citește și: Oamenii de știință au descoperit „elixirul tinereții”. Cum au reușit aceștia să inverseze procesul de îmbătrânire

Mâinile arată îmbătrânite și din cauza pierderii de colagen. Aceasta este, de asemenea, cauzată de daunele provocate de razele UV. Ea poate face pielea de pe mâini să pară „creponată” sau încrețită. Chiar dacă tenul este neted și fără riduri, mâinile vă pot da repede de gol vârsta reală tocmai din cauza pierderii de colagen.