Parlamentul European, mesaj de susținere pentru Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european

Parlamentul European, mesaj de susținere pentru Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat, cu ocazia summit-ului de la Sibiu, că Laura Codruţa Kovesi va fi susţinută pentru funcția de procuror șef al parchetului European și de europarlamentarii care vor fi aleși după 26 mai 2019.

Antonio Tajani a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă care a fost organizată la Sibiu, dacă Parlamentul European o va mai susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european și după alegerile din data de 26 mai.

„Parlamentul a decis, nu se schimbă decizia. Noi mergem mai departe”, a fost răspunsul dat de președintele Parlamentului European.

În prezent, negocierile pentru desemnarea procurorului şef european sunt în impas. Parlamentul European a susţinut-o pe Laura Codruţa Kovesi, după voturile din comsiile LIBE şi CONT. În schimb, Consiliul UE l-a susținut pe francezul Francois Bohnert, care a obținut votul COREPER.

Laura Codruța Kovesi, susținută în continuare de Parlamentul European

De asemenea, europarlamentarul german Ingeborg Grässle (PPE) a criticat Guvernul Dăncilă că „erodează zi de zi statul de drept.” Într-o scrisoare deschisă, acesta precizează că Laura Codruța Kovesi beneficiază în continuare de sprijinul Parlamentului European.

„Acțiunile judiciare pornite împotriva dnei Kövesi nu sunt nimic altceva decât o tentativă prost disimulată de a-i sabota candidatura, o vendetă a tuturor acelor politicieni pe care ea i-a făcut să cadă prin investigațiile ei anticorupție.

Ingeborg Grässle a mai scris că este dezamăgită de faptul că celorlalte state membre le lipsește deocamdată curajul de a le ține piept omologilor lor români în Consiliu.

(…) Dna Kövesi este un oficial remarcabil și curajos, iar comportamentul guvernului român – actuala Președinție a Consiliului! – este pur și simplu absurd. Sunt total dezamăgită de faptul că celorlalte state membre le lipsește deocamdată curajul de a le ține piept omologilor lor români în Consiliu. În orice caz, sprijinul PE pentru dna Kövesi este la fel de puternic ca oricând”, a scris, printre altele, europarlamentarul german.

Urmăriți Playtech.ro și pe