Parlamentarul care s-a îmbogățit din tururi private ale Parlamentului: cât te costa o plimbare prin clădire

După ce a petrecut o lungă perioadă oferind tururi private contra cost, acțiunile unui parlamentar au devenit subiect de investigație. Dacă nu era evident, oficialii ar trebui să facă suficient de mulți bani din salariu și diurne.

Caroline Lucas este un membru activ în Parlamentul Marii Britanii. Doamna din imaginea de mai jos reprezintă Partidul Verde în cel mai important for legislativ din regat. Tot Lucas, obișnuia, în timpul ei liber, să ofere tururi ghidate ale clădirii Parlamentului contra unei sume deloc neglijabile. Nu mai puțin de 150 de lire sterline taxa oficialul britanic pentru o plimbare prin sediul istoric.

Partea fascinantă a întregii ecuații este că nimeni nu a încercat să nege respetivul gest. Mai mult decât atât, oficialii Partidului Verde sunt de părere că parlamentara nu a făcut absolut nimic greșit.

1200px-Caroline_Lucas_MP

Tururile ghidate au început să facă subiectul unei investigații după ce un client nemulțumit a făcut plângere în acest sens. Stuart Bower, un locuitor din orașul Hove, de pe coasta de sud a Angliei, a reclamat unui comisar parlamentar că ceea ce a făcut Caroline Lucas nu este etic. În opinia bătrânului de 69 de ani din Hove, este dezonorant pentru un parlamentar să își mărească câștigurile în acest fel.

De partea cealaltă a baricadei, femeia care a oferit tururile este de părere că nu a făcut absolut nimic greșit. Argumentul ei pentru întregul set de activități ilicite este că strângea fonduri pentru partidul pe care îl reprezintă în Parlament. De fapt, se pregătea pentru lupta din perioada alegerilor generale, care au avut loc anul trecut.

Ca referință, pentru 150 de lire sterline, aproximativ 860 de lei, te bucurai de un tur al Parlamentului Marii Britanii pe perioada a 30 de minute. Aparent, activitatea era promovată online, iar titlul anunțului o numea în mod explicit pe Caroline Lucas în poziție de ghid.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI