Părerea a doi turiști americani care au mâncat sarmale în România face acum furori în mediul online. Aimara și Gordon au decis să guste celebrul preparat, ce nu lipsește de pe mesele românilor de sărbători, la un restaurant din Brașov, iar reacțiile lor au fost fabuloase. Nu doar sarmalele i-au impresionat pe cei doi.
Bucătăria tradițională românească reușește mereu să îi impresioneze pe străinii care ajung la noi în țară. Aimara și Gordon, doi americani, au ales recent țara noastră ca destinație de vacanță și și-au dorit să guste din plin experiența românească.
Călătoria i-a dus în Brașov, unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării, preferat de turiști. După ce au vizitat cele mai importante obiective din zonă, a venit momentul să să oprească într-un restaurant să mănânce. Aici au avut, de fapt, cea mai mare surpriză a excursiei.
Nu erau tocmai flămânzi, pentru că înainte se opriseră la un chioșc de unde au luat plăcintă cu brânză de oaie, covrig polonez și covrig cu vișine, toate gustările fiind pe placul lor.
Tocmai pentru că nu erau înfometați, Aimara și Gordon au putut să savureze din plin fiecare preparat ce le-a fost adus în farfurie: ciorbă de fasole în pâine, salată de vinete cu roșii, sarmale și bulz cu cârnați.
„E atât de bun. Carnea de porc e afumată, e atât de aromat. Sigur o să mai comandăm ciorba de fasole în pâine, cât timp o să mai stăm în România. Am observat că în România totul se pune pe pâine. E foarte bun. Legumele sunt foarte bune în România”, au spus cei doi.
De departe, preparatul vedetă al mesei a fost porția de sarmale. Tânăra le-a remarcat imediat mirosul „incredibil”. Nici smântâna nu a trecut neobservată, despre care americanii au spus că este total diferită față de cea cu care sunt ei obișnuiți.
„Sarmalele miros incredibil. E delicios. Smântâna e atât de diferită față de cea din SUA. Am observat că în România se mănâncă foarte multă carne de porc”.
Desertul a primit și el cinci stele. „E foarte bun. Chiar aveam așteptări mari pentru că toată lumea spune că e delicios și trebuie să încerci. Și chiar e foarte bun, nu e foarte dulce”, a mai spus Aimara.