04 nov. 2022 | 15:58

Un şofer de autobuz din Braşov, declaraţii uluitoare pe Tik Tok. Cum îi pune în pericol zilnic pe călători

Social
Un şofer de autobuz din Braşov, declaraţii uluitoare pe Tik Tok. Cum îi pune în pericol zilnic pe călători
Un sofer de autobuz din Brasov sta pe TikTok in timp ce conduce masina plina de calatori

Un şofer de autobuz din Braşov, declaraţii uluitoare pe Tik Tok. Cum îi pune în pericol zilnic pe călătorii pe care acesta îi transportă. Poliția Rutieră a intrat pe fir. Toate amănuntele incredibile, în rândurile articolului de mai jos.

Un șofer din Brașov face videoclipuri pentru TikTok în timp ce conduce. Poliția a intrat pe fir

Călătorii din Brașov sunt în permanent pericol atunci când călătoresc în autobuzul unui șofer care stă pe TikTok în timp ce șofează, în loc să se concentreze la drum.

Șoferul de autobuz postează clipuri de la volan și mai face și mișto de această situație.

Ce spune șoferul amator de Tik Tok

„Zic aşa, după mintea mea, să aveţi gjijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok. Treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi. Aşa că mai bine gândiţi-vă de două ori”, spune şoferul RATBV într-un videoclip filmat chiar în timp ce ieşea cu autobuzul din staţie.

Legea interzice clar folosirea telefonului la volan

Potrivit legii, „folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitiv tip mâini libere, se sancționează cu amendă de până la 1.160 lei și aplicarea a 4 puncte penalizare”.

Dacă șoferul se află pe telefon în timp ce încalcă o altă lege de circulație, în afară de sancționarea cu amendă, șoferului se va reține permisul de conducere pentru o perioadă de 30 zile.

În plus, conform Codului Rutier, în cazul în care conducătorul unui vehicul face alte activități de natură a-i distrage în mod periculos atenția în timpul șofatului, asta se se sancționează cu amendă de până la 725 lei.

Polițiștii Biroului Rutier Brașov au auzit ce face șoferul de autobuz la volan și au început cercetările

Șoferul de autobuz postează mai mereu videoclipuri făcute la volan, în timp ce conduce autobuzul plin cu călători. În loc să fie atent la drum, șoferul face, dar și distribuie tot felul de filmulețe amuzante pe reţeaua socială și se mai și laudă cu isprăvile lui.

Astfel, acum, după ce au auzit și ei de isprăvile șoferului fan TikTok, oolițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov s-au sesizat din oficiu și au început verificările pentru a stabili cu exactitate ce se întâmplă.

Ce este TikTok

TikTok este o platformă de clipuri video scurte care le permite utilizatorilor să adauge materiale video între trei și 60 de secunde în care fac playback, cântă, vorbesc, dansează sau, cum este cazul șoferului din Brașov, conduc un autobuz plin de călători.

TikTok este cea mai populară aplicație la nivel mondial, iar în țara noastră are peste 4.1 milioane de utilizatori lunar. Jumătate dintre aceștia folosesc în fiecare zi aplicația.