Pare de pe altă planetă, dar o afecțiune a făcut-o spectaculoasă: de ce arată așa

Planeta noastră este fascinantă, iar o parte importantă din acest entuziasm pentru ceea ce ne înconjoară este derivat din vietăți precum cea din imaginile alăturate.

Deși ai văzut probabil numeroase documentare despre animale, este puțin probabil să mai fi întâlnit vreodată așa ceva. Aceasta este o broască țestoasă care suferă de albinism, aceeași afecțiune genetică pe care o întâlniești la unii oameni și care se moștenește.

Conform dexonline, albinismul este o nomalie congenitală care constă în lipsa totală sau parțială de pigmenți în celulele inferioare ale pielii, determinând culoarea albicioasă a pielii și a părului și, uneori, culoarea roșiatică a irisului. După cum se poate vedea în aceste imagini, respectivele caracteristici definesc perfect aspectul acestei broaște țestoase.

testoasa albinism

Deși par de pe altă planetă, iar unii le-au asemănat cu dinozauri, dragoni sau caractere din jocuri video, broaștele țestoase albinoase trăiesc o viață cât se poate de normală, când sunt lăsate în natură. Au până și un nume specific în latină, datorită faptului că sunt mai comune decât ai crede, Albino Rhinoclemmys Pulcherrima. Această broască mai este supranumită țestoasa de lemn vopsit sau Painted Wood Turtle.

Una dintre cele mai rare specii de animale de pe planetă, aceste țestoase trăiesc în principal pe coasta Mexicului și în America Centrală. Este ușor de identificat datorită semnelor roșiatice sau și gălbui, viu colorate, pe cap și carapace. Este un animal omnivor și se hrănește în principal cu iarbă, fructe, flori sălbatice, insecte, viermi și pești.

În mod uzual, pot avea o viață care se extinde la mai mult de 20 de ani. În captivitate însă, supraviețuiesc foarte greu și, de cele mai multe ori, ajung să moară la aproximativ un an după ce au ajuns într-un acvariu sau grădină zoologică. Una peste alta, atestă faptul că albinismul nu este o afecțiune ca vizează doar oamenii, ci și animalele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI