Parcul din București care va avea o nouă față. Intră în reabilitare, vestea e oficială

Parcul din București care va avea o nouă față. Intră în reabilitare, vestea e oficială
Un parc din București va fi reabilitat: vestea oficială

Un parc din București va avea o nouă față. Bucureștenii se vor bucura de un nou spațiu mai frumos unde să se relaxeze în aer liber. Acesta intră în reabilitare. Iată anunțul oficial! Ce schimbări au fost propuse în noul proiect?

Un parc din București va fi reabilitat

Bucureștenii se vor putea bucura în viitorul apropiat de un nou spațiu în aer liber mai frumos decât până acum. Concret, parcul Morarilor urmează să aibă o altă față. Spațiul din sectorul 2 va avea parte de câteva schimbări precum: terenuri de sport modernizate, foișoare, aparate de fitness noi, spații verzi aranjate și un sistem de irigații.

Lucrările sunt promise de primarul Radu Mihaiu. Parcul Morarilor este unul din cele mai frumoase din Pantelimon și este o oază de verdeață între multele blocuri din zonă. Chiar în mijlocul lui se află un lac ce este străbătut de un pod acoperit cu piatră cubică.

Mai mult decât atât, bucureștenii care locuiesc aproape se vor bucura și de două terenuri amenajate de mini-fotbal unde cei mici se vor putea juca în voie, iar terenul de tenis abandonat va fi transformat într-unul de baschet de nivel competițional. De asemenea, terenul de fotbal va fi deschis publicului pentru a se putea face mișcare.

Proiectul mai arată și că aparatele vechi și uzate din locurile de joacă pentru copii vor fi înlocuite cu unele moderne și vor fi montate aparate noi de fitness, iar zona de haș va avea și ea parte de modificări. Podul va fi reconstruit și vor fi refăcute aleile cu probleme.

”Avem multe de făcut în Parcul Morarilor. Tragem tare ca această reabilitare să se finalizeze anul acesta. Voi urmări de aproape execuția lucrărilor și mă voi asigura că ne ținem de plan”, a mai spus primarul Radu Mihaiu.

Clotilde Armand vrea să modernizeze două parcuri din Capitală

Clotilde Armand vrea să ia de la Primăria București parcurile Cișimigiu și Herăstrău pentru a le moderniza. Miza este de 170 de milioane de lei.  Proiectul a fost postat pe site-ul oficial al primăriei de sector.

  • Propunerilor Primăriei Sectorului 1

-În Parcul Herăstrău: reabilitarea aleilor pietonale, a instalațiilor de irigat, a locurilor de joacă și a spațiilor verzi.
-În Parcul Cișmigiu: reabilitarea aleilor, a gardului, a rețelelor de iluminat și de apă, refacerea podului cu nuc, a foișorului, a grupurilor sanitare, a Izvorului lui Eminescu, a terasei trandafirilor, dotarea cu mobilier urban și introducerea unui sistem de monitorizare video.