Parcul de 15 milioane de euro care se va ridica în România. Totul e aproape finalizat

Parcul de 15 milioane de euro care se va ridica în România. Totul e aproape finalizat
Dezvoltatorul spune că totul e aproape finalizat

Parcul de 15 milioane de euro care se va ridica în România! Antreprenoriatul imobiliar din România a crescut în ultimii ani. Numai dacă vorbim de proiectul de 25 de milioane de euro din Zona Liberă Brăila, și ne dăm seama de anvergură. Un nou proiect, anunțat de mai bine de doi ani, a ajuns la finalizare. Investiția de 15 milioane de euro, realizată de QUALIS Properties, propune un nou concept de hub industrial. Ca locație a fos aleasă zona industrială a Brașovului, care are un imens potențial economic.

QUALIS Properties și parcul de 15 milioane de euro care se va ridica în România

Dezvoltatorul imobiliar QUALIS Properties anunța cu ceva vreme în urmă un proiect ambițios, la marginea Brașovului.

Investiția anunțată, de 15 milioane de euro, este de fapt un nou concept de hub industrial, în care sunt așteptate marile companii să utilizeze spațiile puse la dispoziția acestora.

În aprilie anul trecut, dezvoltatorul imobiliar din Brașov și-a listat obligațiunile la Bursa de Valori București.

Compania a realizat un plasament privat prin care a atras aproape 2,1 milioane de euro, prin vânzarea de obligațiuni cu scadența la 3 ani, cu o dobândă anuală fixă de 9%.

Veniturile din vânzarea de obligațiuni au fost folosite pentru achiziționarea unui teren pentru un nou proiect.

Acesta va cuprinde 700 de apartamente și 13.000 mp de spații comerciale. Lucrările de construcție ar fi trebui să înceapă până în august 2021 și ar trebui să fie complet finalizate până în decembrie 2024.

Valoarea comercială a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de euro.

În cadrul proiectului mare a intrat și acest nou concept, parcul logistic Modulis, despre care dezvoltatorul spune că „propune un stoc de hale noi, realizat integral din beton prefabricat, cu închideri din casete rigide de vată bazaltică și tablă cu cută înaltă (12 cm pentru pereți și 14 cm pentru învelitoare). Toate halele vor întruni condițiile din normativul ISU aflat în vigoare. Sunt proiectate și realizate pentru a îndeplini toate standardele (hidranți, sprinklere, trape automate, etc).”

Dezvoltatorul spune că totul e aproape finalizat

Investiția făcută în acest nou concept, mai spune dezvoltatorul, propune „un mix de spații de depozitare și de birouri.”.

Suprafața totală este estimată la 50.000 metri pătrați. Conform datelor furnizate de dezvoltator, cei care vor să închirieze aici dispun de o suprafață închiriabilă de 20.000 metri pătrați structurată în 10 hale.

„Prin intermediul parcului Modulis oferim tuturor companiilor din domeniul industrial sau al serviciilor, interesate de extindere sau de începerea unei noi afaceri, un mediu amenajat modern, la cele mai înalte standarde, dotat tehnologic și sigur pentru desfășurarea activității.

Proiectul se adresează în special companiilor mici și mijlocii aflate în etapa de dezvoltare, extindere sau relocare. În prezent, pe piața locală există un deficit de spații de producție și depozitare moderne, dotate corespunzător.

Spații care să răspundă nevoilor curente și viitoare ale firmelor din punct de vedere logistic și tehnic. Standardul de calitate va ajuta firmele acomodate în proiect să se dezvolte și să își crească afacerile sustenabil și durabil. „, spuneDragoș Țigău, manager general QUALIS Properties.

Reprezentanții QUALIS Properties  spun că prima parte a proiectului este deja finalizată. Se lucrează deja și la a doua fază a acestui proiect.

QUALIS Properties spune că va construi alte 11 hale pe o suprafață de 22.000 metri pătrați construiți.

O altă investție, tot un hub industrial, dar de 25 de milioane de euro, pe un teren de 11 hectare, este în planul dezvoltatorului imobiliar Element industrial în Zona Liberă Brăila.