02 mai 2022 | 16:02

Parcarea în Mamaia. Taxă colosală pentru doar 24 de ore: „Gonim turiștii”

News
Parcarea în Mamaia. Taxă colosală pentru doar 24 de ore: „Gonim turiștii”
Taxa extrem de scumpă pentru parcări în Constanța

Parcările au devenit un lux în ultima vreme datorită prețurilor, atât pentru cele din fața blocurilor care pot ajunge la prețuri de mii de lei, cât și cele care ne taxează pe oră. De exemplu, pentru a parca mașina timp de 24 de ore într-o parcare din Constanța, oamenii ar trebui să scoate din buzunar o sumă enormă.

Taxă de parcare în Mamaia uriașă

Conform primăriei, stațiunea Mamaia are 7.000 de locuri de parcare publice, cu taxă. Între 1 mai și 15 septembrie, adică perioada estivală, turiștii vor fi nevoiți să plătească pentru un loc de parcare suma de 4 lei/oră. Prin urmare, pentru 24 de ore, șoferii vor plăti 94 de lei, deoarece prima jumătate de oră este grauită.

Un turist care vrea să stea la mare timp de cinci zile va fi nevoit să plătească 470 de lei doar pentru parcare. Inițial, primăria a dorit ca tariful să fie de 7 lei/oră, însă locuitorii și turiștii nu au fost de acord, așa că tariful a fost scăzut.

„Scopul mult discutatului Regulament al parcărilor nu este de a-i taxa pe oameni, ci de a descuraja traficul şi mai ales staţionarea maşinilor în zona centrală a oraşului. Constănţenii au alternativa unui transport public îmbunătăţit, a bicicletelor puse la dispoziţie gratuit, a soluţiilor de mobilitate urbană oferite de operatorii privaţi (taximetre, ride-sharing, rent-to-ride)”, explica anul trecut primarul Vergil Chiţac.

Primăria Constanța a anunțat că va face schimbări

Aceste tarife pentru parcări nu îi afectează doar pe turiști, ci și pe cei care locuiesc în zonă. Având în vedere acest lucru, reprezentanții primăriei au precizat că vor aduce modificări la aplicarea Regulamentului de parcare ce vor veni în sprijinul riveranilor.

De asemenea, tarifele uriașe de parcare îi determină pe constănțeni să acuze administrația locală că vrea să alunge turiștii către alte stațiuni de pe litoralul românesc sau chiar către stațiuni din Bulgaria, Turcia sau Grecia.

„Cu taxele acestea, primăria nu face altceva decât să împingă tot mai mult turistul spre Neptun, Olimp sau Venus, care au oricum o creştere formidabilă”, spune Cristian, patronul unei autoserviri din Mamaia.

De aceeași părere sunt și cei care au afaceri în Mamaia, spunând că turiștii vor alege alte stațiuni din cauza prețurilor exagerate. Acest lucru a fost evident anul trecut. În timp ce litoralul administrat de Primăria Năvodari era plin, în Mamaia erau încă locuri libere.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro