1.300 de euro pentru a închiria un loc de parcare. Orașul din România unde practica e la modă în 2022

1.300 de euro pentru a închiria un loc de parcare. Orașul din România unde practica e la modă în 2022
Cel mai scump loc de parcare

Locurile de parcare au devenit un lux în ultima perioadă. Multe dintre ele sunt rezervate, iar prețurile nu sunt mici deloc. Într-un oraș din România oamenii plătesc 1.300 de euro pe an pentru un loc de parcare, o sumă colosală față de alte orașe.

Prețuri enorme pentru locurile de parcare

Proprietarul unui autoturism din Galați este nevoit să plătească suma de 6.510 lei pe an, pe un loc de parcare, adică în jur de 1.300 de euro. Bărbatul a fost șocat când a văzut câți bani trebuie să plătească.

Suma i-a revenit șoferului respectiv în urma licitației organizate de către Primăria Galați în perioada 5-13 aprilie. Nu este singurul loc de parcare care a fost rezervat pe astfel de sume. În București, de exemplu, șoferii plătesc, în medie, aproximativ 100 de euro pe an pentru un loc de parcare.

Recent, din cauza unei hotărâri a consiliului general, prețurile s-au scumpit. Cei care plăteau anii trecuți între 30 și 80 de lei pe an pentru un loc de parcare, de la 1 ianuarie au fost nevoiți să scoată sume cuprinse între 300 și 600 de lei.

Actualii primari de sector au semnat un protocol de comun acord prin care cere Consiliului General să majoreze aceste tarife. Problema locurilor de parcare este una mare în București, dar și la nivelul întregii țări. Oamenii cumpără din ce în ce mai multe autoturisme, însă numărul locurilor de parcare este același.

Garajul unui bărbat din Galați blochează o investiție publică

Aproape 70 de garaje, din zona Spitalului Județean Galați, au fost demolate pentru a construi noi locuri de parcare. Este vorba despre un proiect de regenerare urbană a Primăriei Galați, iar lucrările de modernizare presupun: refacerea străzilor, aleilor și trotuarelor, dar și crearea de noi locuri de parcare.

Ei bine, un singur garaj nu a fost demolat, iar proiectul nu poate continua. Acesta aparține unui gălățean care este proprietar pe terenul de sub construcție. Pentru a putea fi finalizat proiectul cu succes, autoritățile s-au înțeles cu proprietarul asupra sumei de 11.000 de euro, iar după ce vor intra în posesia garajului, autoritățile locale îl vor demola.

„Se aprobă cumpărarea de către municipiul Galaţi a imobilului situat strada Costache Conachi nr. 1A, format din teren în suprafaţă de 60 metri pătraţi şi construcţie (garaj) în suprafaţă de 28 metri pătraţi, înscris în cartea funciară nr. 101731 a localităţii cadastrale Galaţi printr-un contract de vânzare-cumpărare. Se însuşeşte preţul de vânzare – cumpărare a imobilului, în cuantum de 11.000 euro, conform procesului al Comisiei de negociere constituită pe 27.05.2021”, se arată în proiectul de hotărâre.

Contractul pentru modernizarea cartierelor a fost semnat în luna mai a anului 2021 și are o valoare de 27 de milioane de lei.