Parcarea din Cluj, mai scumpă decât un bilet de avion. Cât plătești pentru două ore, țeapa pe care au luat-o românii

Parcarea din Cluj, mai scumpă decât un bilet de avion. Cât plătești pentru două ore, țeapa pe care au luat-o românii
Prețul uriaș din dreptul unei parcări din Cluj

Prețuri uriașe pentru o parcare în Cluj! Șoferii sunt nevoiți să plătească sume piperate pentru câteva ore. Românii sunt uluiți de prețurile în cauză mai scumpe chiar și decât un bilet de avion în aceste zile.

Prețuri uriașe pentru o parcare din Cluj: cât poți să ajungi să plătești?

Clujul este preferat de mulți pentru peisajele superbe și armonia locului, dar prețurile piperate îi fac pe alții să facă un pas înapoi. Concret, pe lângă chiriile uriașe își face loc suma extrem de piperată din dreptul unei parcări. La spitalul județean din Cluj-Napoca plătești parcarea mai mult decât consultația.

După ce au auzit asta, mulți români au comparat prețul parcării în cauză cu cel al unui bilet de avion. De exemplu, în aceste zile poți să pleci către Roma cu doar 50 de lei și către Milano cu doar 100 de lei.

De asemenea, mai există astfel de scenarii fantastice care îi fac pe doritorii de călătorii să înnebunească. Conducerea Spitalului Județean din Cluj-Napoca a stabilit prețuri și de 7 ori mai mari față de media din oraș.

Un clujean a simțit pe pielea lui cât costă neatenția. Acesta nu a fost atent la modul de calcul al timpului și și-a lăsat mașina pe loc preț de 6 ore, lucru care l-a făcut să scoată din buzunare nu mai puțin de 425 de lei. Pentru o oră ajungi să plătești 60 de lei, iar dacă stai mai mult crește tariful cu 20 de lei. 

Bărbat: Foarte mult, enorm de mult, nu știu de ce sunt așa. 30 de minute 5 lei, mai merge.
Bărbat: Extraordinar de mari. Sunt de la Brașov, de aceea mă și grăbesc sa mă încadrez în astea 30 de minute, să ies.
Femeie: Nici nu știu cum să plătesc. Cu card… Am atât pe card? Bună întrebare. Vă dați seama, o porcărie ce e aici. (Sursa: digi24.ro)

Care este explicația? Declarațiile unui purtător de cuvânt

Flavia Topan, purtător de cuvânt SCJU Cluj-Napoca: Spațiul limitat al curții interioare nu reușește desigur să acopere necesarul locurilor de parcare. Prețurile cresc tocmai ca să descurajeze staționarea pe termen lung și să permită un trafic mai fluid în curte.

Până să fie finalizate lucrările de modernizare din parcare, spitalul spune că mașinile erau puse foarte haotic și astfel împiedicau de multe ori accesul ambulanțelor în unitatea spitalicească.

Flavia Topan, purtător de cuvânt SCJU Cluj-Napoca: Vizitatorii și aparținătorii pacienților pot staționa în parcarea publică a primăriei, care se află la 150 – 200 de metri de spital și dispune de 380 de locuri.