Papa Francisc, un nou mesaj oficial. Reacția bizară pe care a avut-o Suveranul Pontif

Papa Francisc, un nou mesaj oficial. Reacția bizară pe care a avut-o Suveranul Pontif
Papa Francisc, un nou mesaj oficial. Reacția bizară pe care a avut-o Suveranul Pontif

Papa Francisc, la recenta sa apariție, îi îndeamnă pe credincioși să evite bârfele. Acesta a considerat că sunt „o ciumă mai cumplită decât COVID-19”. Suveranul Pontif îndeamnă ca defectele sau faptele rele ale celor din jur să fie corectate într-un mod discret.

Papa Francisc, un nou mesaj oficial

Papa Francisc consideră că bârfa afectează comunitatea Bisericii. Sanctitatea Sa a comparat-o cu diavolul, „mincinosul care vrea să despartă Biserica”. Îndemnurile au fost trimise de Papa Francisc duminică, în timpul rugăciunii sale săptămânale „Angelus”. Rugăciunea a fost spusă de Sanctitatea Sa de la fereastra Palatului Apostolic din Piața Sf. Petru din Vatican, informează Agerpres.

„Când vedem o greșeală la un frate sau la o soră, un defect, primul lucru pe care îl facem este să mergem și să le spunem altora despre asta. Și bârfim “, a explicat suveranul pontif.

El le-a cerut credincioșilor să urmeze învățăturile Bisericii în câmpul „dreptății frățești” și să-i corecteze într-un mod discret pe cei din jur atunci când greșesc sau săvârșesc fapte rele.

Papa Francisc nu are Covid-19

Înainte de această apariție în presa internațională a circulat zvonul, cum că, Sanctitatea Sa ar fi contractat noul coronavirus. Ulterior s- infirmat acest lucru, astfel că Papa Francisc nu are Covid-19. În același comunicat dat de Vatican, în martie, s-a menționat că un al șaselea angajat de la Vatican a avut rezultate pozitive.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a confirmat că Papa Francisc și cei mai apropiați colaboratori ai săi nu au Covid-19. În urma testelor efectuate „asupra a peste 170 de angajați ai Sfântului Scaun și rezidenți la Pensiunea Santa Marta”, unde locuiește Papa Francisc, s-au descoperit câțiva angajați pozitivi.

Papa Francisc, un nou mesaj oficial. Reacția bizară pe care a avut-o Suveranul Pontif
Papa Francisc, un nou mesaj oficial. Reacția bizară pe care a avut-o Suveranul Pontif

Știrea a venit într-o declarație a directorului Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni. Comunicatul a fost trimis jurnaliștilor acreditați la Sfântul Scaun pe 28 martie.

„Pot confirma că nici Sfântul Părinte, nici vreunul dintre cei mai apropiați colaboratori ai săi nu sunt implicați”.

Bruni nu a precizat în mod specific dacă Papa și cei mai apropiați colaboratori ai săi au fost testați și rezultatul a fost negativ. Surse , care au rămas anonime, au spus că ar fi rezonabil să recunoască dacă au avut sau nu.

„Aceasta nu este prima plagă a umanității”

Papa Francisc spune că pandemia COVID-19 reprezintă o șansă pentru creativitate și schimbare pozitivă. Sanctitatea Sa a îndemnat oamenii să se reconecteze cu lumea reală și să respingă „lucrurile negative”.

Comentariile pontifului au venit prin intermediul unui interviu dat revistei Commonweal. Francis a mai spus că această criză a dezvăluit că multe decizii se iau numai din punct de vedere economic. A mai spus, de asemenea, că focarul în curs de desfășurare expune ceea ce el numește „ipocrizie funcțională” la cele mai înalte niveluri ale guvernelor.

”Aceasta nu este prima plagă a omenirii. Altele au devenit simple anecdote. Nu este ușor să fii limitat la casa ta. Ceea ce îmi vine în minte este un verset din Eneida în mijlocul înfrângerii. Sfatul este să nu renunți, ci să te salvezi pentru vremuri mai bune. Pentru că în acele vremuri ne va ajuta să ne amintim ce s-a întâmplat. Aveți grijă de voi înșivă pentru un viitor care va veni „, a spus papa.