Papa Francisc s-a vaccinat anti-covid. Prima reacție de la Vatican

Papa Francisc s-a vaccinat anti-covid. Prima reacție de la Vatican
Suveranul Pontif s-a vaccinat

La Vatican a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului, iar Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost imunizat chiar din prima zi, susțin unii jurnaliști ai suveranului pontif, relatează AFP.

Papa Francisc s-a vaccinat anti-Covi-19

Sfântul Scaun nu a confirmat încă această informație, însă purtătorul de cuvânt al papei Francisc, Matteo Bruni, a anunțat că a început campania de vaccinare pentru cei aproximativ 5.000 de locuitori și angajați de la Vatican. S-ar părea că Papa Francis a fost una dintre primele persoane care au fost imunizate împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

Se pare că suveranul pontif susține vaccinarea împotriva coronavirus. El a îndemnat toată lumea să se imunizeze. Papa Francisc a anunțat săptămâna trecută că urmează să se vaccineze și a susținut că vaccinul anti-Covid este un pas important atât pentru siguranța personală, cât și pentru siguranța celorlalți.

”Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora. Și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”,  a declarat Papa Francisc, într-un interviu pentru Canale 5.

Efectele pandemiei se resimt și la Vatican

Efectele pandemiei de coronavirus se resimt și la Vatican. În luna mai a anului trecut, Papa Francisc a fost nevoit să amâne o campanie anuală de strângere de fonduri de la catolicii din toată lumea, în contextul în care Vaticanul se confrunta cu un deficit bugetar. Papalitatea se afla într-o situație delicată, deoarece toate activitățile generatoare de venit erau atunci suspendate.

Criza mondială generată de noul virus a afectat puternic finanțele Vaticanului, stat care reprezintă inima catolicismului. Așadar oficialii s-au văzut nevoiți să apeleze la fondul de rezervă. Cu toate că erau deja destule probleme, criza ”a somat“ și închiderea muzeelor și suspendarea activităților cu turiștii, care aduceau 100 de milioane de dolari.

”Vă rog să luați în considerare studierea tuturor măsurilor necesare pentru protecția economică a Sfântului Scaun și să treceți la implementarea acestora cât mai curând posibil“, îi scria suveranul pontif șefului Consiliului de supraveghere financiară a Vaticanului.

Reuniune de urgență la Vatican

La sfârșitul lunii martie 2020, administratorii Vaticanului au organizat o reuniune de urgență, în care s-a dispus înghețarea promoțiilor, angajărilor și interzicerea orelor suplimentare.

Suveranul pontif a fost tot timpul de acord cu restricțiile impuse, mai puțin cu concedierea personalului de la Vatican, potrivit unei scrisori trimise atunci șefilor de departamente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI