Papa Francisc, mesaj emoționant la Slujba de Înviere. Ce le-a transmis creștinilor despre pandemie

Papa Francisc, mesaj emoționant la Slujba de Înviere. Ce le-a transmis creștinilor despre pandemie
Papa Francisc a oficiat Slujba de Paste intr-un cadru restrans. Sursa foto: Mediafax

Papa Francisc, mesaj emoționant la Slujba de Înviere. Ce le-a transmis creștinilor despre pandemie, citiți în articolul de mai jos.

Papa Francisc, mesaj cutremurător despre pandemie la Slujba de Paște. ”Dumnezeu poate crea o operă de artă”

Papa Francisc a transmis un mesaj emoționant la Slujba de Înviere. Papa Francisc îndeamnă omenirea să nu se demoralizeze în ceea ce privește pandemia de coronavirus, întrucât lacrimile vor fi uscate, iar speranța va reveni în sufletele oamenilor.

„Întotdeauna este posibil să începem din nou în ciuda tuturor eşecurilor noastre. Dumnezeu poate crea o operă de artă. Din rămăşiţele ruinate ale umanităţii noastre, Dumnezeu poate pregăti o nouă istorie”, a spus Suveranul Pontif cu ocazia Slujbei de Paște.

Ce ne îndeamnă Papa Francisc. Papa Francisc a spus ce trebuie să credincioșii pentru a scăpa de diverse temeri

În aceste luni întunecate ale pandemiei”, Papa Francis i-a îndemnat pe toţi să „asculte pe Domnul Înviat în timp ce El ne invită să începem din nou şi să nu pierdem niciodată speranţa”. De asemenea, Suveranul Pontif, care are 84 de ani, le-a cerut credincioșilor ”să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului, ca să nu se teamă”.

Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc a ținut slujba de Înviere într-un cadru restrâns din cauza restricțiilor impuse de un nou val de îmbolnăviri COVID. Slujba de Înviere nu a mai fost ținută la ora normală, ci a trebuit să fie adaptată vremurilor în care trăim, respectiv restricțiilor.

Papa Francisc a săus ce semnificație are Învierea Domnului

În plus, sfântul părinte a spus că Învierea Domnului simbolizează noile începuturi și că Dumnezeu a făcut ceva nou și din dezastrele istoriei umane.

”Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă”, a spus Papa Francisc.

Italia se află restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Enoriașii au trebuit să se grăbească să fie în case la or 22:00

Cum întreaga Italie se află sub restricții severe, slujba de Înviere de la Vatican a fost devansată, astfel încât enoriașii să poată să ajungă acasă înainte de ora 22.00.

Papa Francisc, pentru a doua oară, în al doilea an al pandemiei de coronavirus, a oficiat slujba de Înviere în Bazilica Sf. Petru de la Vatican, în prezența ”a doar 200 de oameni, față de 10.000, câți au luat parte la ceremoniile din anii trecuți”, notează Reuters.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI