Papa Francisc, lecţie superbă de umanitate. Pentru ce a stat la coadă minute în şir

Papa Francisc, lecţie superbă de umanitate. Pentru ce a stat la coadă minute în şir

Papa Francisc, încă o lecție superbă de umanitate. Suveranul Pontif a stat la coadă minute în șir. Deși statul îi permitea să nu își piardă timpul pentru acest lucru banal, a așteptat precum toți oamenii.

Papa Francisc, lecţie superbă de umanitate

Când a devenit Papă, Francisc le-a cerut zecilor de mii de oameni aflați în Piața Sfântul Petru un moment de tăcere și oamenii au tăcut. Prin tăcerea cu care comunică mai profund decât orice cuvânt, părintele ajunge la sufletele oamenilor, însă nu numai prin astfel de momente, ci și prin acțiunile sale de zi cu zi.

Spre exemplu, recent, Părintele Sfânt a făcut o pauză și a vrut o cafea. Suveranul Pontif a fost surprins așteptând la coadă, în pofida statutului său. Fotografia, care valorează 1000 de cuvinte, s-a vizalizat pe internet, iar gestul său a fost lăudat de oamenii din toată lumea. Mai mult, și purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboș, a publicat pe pagina sa de Facebook imaginea, alături de un mesaj despre umanitate și normalitate.

Suveranul Pontif, lăudat pentru gestul său

„Pauză în timpul Sinodului despre Amazonia în Vatican. Papa Francisc la coadă pentru cafea și pentru … Cer. Știu, nu mai era nevoie. Nu e o altă dovadă, ci o nouă încurajare de a fi umani. În “pauzele” vieții ne întâlnim real unii cu alții. Grazie padre Antonio Spadaro SJ”, a scris Francisc Doboș.

Mai 2019, vizita în România

Modestia și simplitatea sunt mesajele pe care papa Francisc a vrut să le transmită de fiecare dată când s-a aflat într-o vizită oficială în afara Vaticanului.

Papa Francisc, lecţie superbă de umanitate. Pentru ce a stat la coadă minute în şir
Papa Francisc, la rând, așteptându-și cafeaua

De exemplu, în România, papa a fost transportat cu un Logan simplu și a mers cu geamurile coborâte. Mulți s-ar fi așteptat ca Suveranul Pontif să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină, dar au rămas surprinși să îl vadă într-o Dacie Logan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI