Panică totală la Dinamo! Primul caz de COVID-19 din Liga 1. Ce se întâmplă acum

Panică totală la Dinamo! Primul caz de COVID-19 din Liga 1. Ce se întâmplă acum
Dinamo, aproape retrogradată din Liga 1. Măsura șocantă luată de DSP

Panică în rândul dinamoviștilor: a apărut primul caz de COVID-19 în Liga întâi! Testul a ieșit pozitiv, iar informația a fost transmisă în această dimineață. Ce măsuri s-au luat la Dinamo și cine este cel infectat cu noul coronavirus, în continuare.

Primul caz de COVID-19 la Dinamo

Una dintre primele măsuri ce s-au luat după ce s-a aflat veste că magazinerul ar avea temutul virus a fost suspendarea pentru după-amiază a antrenamentului programat în prima parte a zilei.

Dinamoviștii urmează să joace sâmbătă, 13 iunie, împotriva Chindia Târgovişte, meci din cadrul etapei a 3-a din play-out-ul Ligii 1. Va fi demarată o anchetă epidemiologică şi în funcție de rezultate se vor lua noi decizii. În mod obișunit, cluburile au îndatorirea de a filma antrenamentele, iar pe imagini se va putea observa dacă magazinerul intră, sau nu, în contact cu jucătorii. Care sunt procedurile ce trebuie demarate într-o astfel de situație? Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a venit cu lămuriri pentru digisport.ro.

„Este o persoană din cadrul clubului, nu face parte din cadrul personalului relevant pentru fotbal, respectiv jucători, staff tehnic, staff medical. Este urmată procedura legală, urmează să fie informată Direcția de Sănătate Publică competentă, să vedem unde a avut loc testarea.

Va fi demarată o anchetă epidemiologică, se vor stabili contacții persoanei respective, iar acele persoane vor fi izolate timp de 14 zile“, a declarat Ştefan.

Meciul Dinamo – Chindia ar putea fi amânat?

Potrivit secretarului general al LPF, decizia amânării meciului programat sâmbătă va fi luată după terminarea anchetei epidemiologice.

„Vom vedea când se termină ancheta epidemiologică pentru a decide dacă partida Dinamo – Chindia se poate disputa sau nu. Trebuie analizată varianta reprogramării. Dacă ancheta nu se termină până sâmbătă dimineață, este clar că meciul va trebui programat la o dată ulterioară.

Dacă se stabilește mai devreme că jucătorii au avut contact cu persoana respectivă, aceștia intră în izolare și partida nu se mai poate disputa“, a informat Justin Ştefan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI