Panică pentru Adela Popescu după ce și-a luat câine. Ce pățea animalul când ea venea acasă, mereu

Panică pentru Adela Popescu după ce și-a luat câine. Ce pățea animalul când ea venea acasă, mereu
Câinele Adelei Popescu se bucura prea tare cand aceasta venea acasă

Adela Popescu a vorbit în ediția de azi de la ‘Vorbește Lumea’ despre panica ei cea mare după ce și-a luat câine. Animăluțul ei de companiei făcea un gest neașteptat atunci când ea venea acasă. Ce pățea patrupedul când îi vedea pe cei dragi?

Adela Popescu, panicată după ce și-a luat câine: ce pățea animăluțul ei?

Una din discuțiile de azi din emisiunea ‘Vorbește Lumea’ a fost despre animalele de companiei. Un specialist a discutat despre cum să fie acestea protejate în timpul sărbătorilor când intră diverși colindători în casă sau în momentul în care ei aud petarde de Anul Nou.

Vedeta și-a amintit imediat de modul în care era întâmpinată de propriul patruped în momentul în care venea acasă. Unele animăluțe sunt extrem de fericite atunci când stăpânul vine din nou în locuință. Din acest motiv, unele reacționează neașteptat.

Animalul de companie al vedetei leșina la fiecare revedere cu ea. Desigur că aceasta l-a dus la doctor pentru a vedea ce se petrece cu el, moment în care a aflat că se hiperventila din cauza emoției puternice pe care o simțea.

„Câinele nostru leşina mereu de emoţie când eu ajungeam acasă. Primele daţi ne-am speriat maxim, vă daţi seama. Dar se hiperventila şi leşină, nu era nicio problemă, de fapt!”, a povestit Adela Popescu, la Vorbeste Lumea.

„Deranjăm câinii și oamenii”

Perioada sărbătorilor de iarnă este dificilă pentru animale în special. Acestea au de suportat zgomote puternice, mulți invitați pe care nu îi cunosc și fum sau mirosuri diverse ale preparatelor spefcifice și nu numai. Stăpânii lor trebuie să îi protejeze atunci mai mult ca niciodată pentru că sunt foarte sensibile din cauza factorilor enumerați.

“Plecăm de la cei şapte ani de acasă. Nu am învăţat că odată poluăm fonic, dar şi prin acel fum nu tocmai inocent. Apoi, deranjăm atât câinii, animalele în general, cât şi oamenii. Fie că sunt bătrâni, oamenii bolnavi, copiii autişti – sunt mult mai sensibili vizavi de zgomotele acestea.

În ce priveşte câinii, pot să vă spun cu siguranţă că au mari probleme”, spune dresorul Sebastian Trenka, specializat în rezolvarea problemelor de comportament ale câinilor. Pot să vă povestesc cazul unui Doberman, care a avut de suferit după ce i-au aruncat o petardă în curte.

A fost tinerel, undeva şase-şapte luni, chiar în perioada de formare şi chiar nu a avut probleme cu zgomotele până atunci. Dar după acest eveniment se speria şi de la balonul de la guma de mestecat. E traumatizant pentru ei”, arată adevărul.ro.