Călătorești cu Ryanair? Trebuie să știi cum te afectează ultima schimbare

Călătorești cu Ryanair? Trebuie să știi cum te afectează ultima schimbare

Ryanair și-a schimbat politica pentru bagaje. Din 1 noiembrie, trebuie să știi că lucrurile nu mai sunt ca până acum. Cât ar trebui să cântărească bagajul tău acum?

Până la 1 noiembrie, Ryanair le permitea pasagerilor să ia la bord un bagaj mic și un bagaj de mână de maximum 10 kilograme.

De acum, dacă preferi Ryanair, vei putea lua gratuit la bord doar un singur bagaj de dimensiuni mici (maximum 40cm x 20 cm x 25 cm). Trebuie să încapă sub scaunul din față.

Dacă ai un bagaj de mână de maximum 10 kilograme și încape în spațiul pentru bagaje de deasupra scaunelor, îl poți lua cu tine doar dacă plătești o taxă suplimentară de șase euro, pentru îmbarcare cu prioritate.

Bagajele mai mari de 10 kilograme pot fi transportate de Ryanair la cală. Trebuie să le lași la ghișeul de check-in. Prețul pentru un bagaj de cală este de aproximativ 25 de euro.

De ce schimbă Ryanair politica de bagaje

Ryanair susține că noua politică a bagajelor de mână are ca scop reducerea întârzierii zborurilor. Este a doua oară anul acesta când Ryanair își schimbă politica bagajelor de la bord. Ce trebuie să știi despre check-in.

Check-in-ul pentru zboruri se poate face cu 60 de zile înaintea plecării, prin achiziționarea unui loc. Atât zborul dus, cât și cel de întoarcere, trebuie să fie în termen de 60 de zile înainte de plecare. Clienții care călătoresc în grup pot selecta locurile dorite și pot alege să stea împreună.

Dacă alegi să nu achiziționezi un loc, vei putea să faci check-in-ul înaintea fiecărui zbor, iar un loc îți va fi alocat în mod aleatoriu (gratuit).

Este important de ținut minte că atât check-in-ul pentru zborul dus, cât și pentru cel de retur trebuie să fie făcut cu 48 de ore înainte de decolare pentru a beneficia de un loc gratuit, alocat în mod aleatoriu. Ai întotdeauna opțiunea de a achiziționa un loc pentru a efectua check-in-ul în afara acestui interval de 48 de ore.

Check-in-ul online se închide cu două ore înainte de ora programată a zborului. Clienții Flexi Plus pot face check-in-ul la aeroport, gratuit, potrivit companiei.