Până la ce oră vor fi deschise magazinele în Noaptea de Înviere?

Până la ce oră vor fi deschise magazinele în Noaptea de Înviere?
ora până la care vor fi deschise magazinele în Noaptea de Înviere

Deși ne mai desparte doar ziua de astăzi de prima zi de Paște, se pare că mai sunt încă oameni care nu au reușit să facă cumpărăturile, sau au mai omis câte ceva. Aceștia sunt nevoiți să iasă la cumpărături chiar în Noaptea de Înviere. Iată până la ce oră vor fi deschise magazinele în Noaptea de Înviere.

Până la ce oră vor fi deschise magazinele în Noaptea de Înviere?

Comitetul pentru Situații de Urgență București menține interdicția de a circula în intervalul orar 22:00 – 5:00. Există mai multe restricții potrivit cărora se poate ieși din casă în acest interval, precum:

  • deplasarea în interes profesional
  • pentru asistență medicală
  • asistența persoanelor vârstnice sau în caz de deces
  • deplasarea și participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui.

Programul magazinelor în Noaptea de Înviere

Măsurile sunt ușor relaxate în apropierea sărbătorilor Pascale, pentru ca oamenii să poată să își facă cumpărăturile și să participe la slujba de Înviere. Referitor la deplasarea și participarea la slujbele religioase, potrivit stirileprotv.ro, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca în noaptea de Înviere, să se circule fără restricții până la ora 05:00.

”Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. În intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu”, se arată în anexa Hotărârii de Guvern, potrivit wowbiz.ro.

Tot autoritățile au decis ca programul magazinelor desfășurat în Vinerea Mare să fie mai lung cu două ore, față de programul impus de noile restricții, care presupunea ca acestea să închidă la ora 18:00. Așadar, magazinele vor funcționa în Vinerea Mare până la ora 20:00. Iar în Noaptea de Înviere, majoritatea magazinelor vor fi deschise până la ora 18:00.

Ora până la care vor fi deschise magazinele în Noaptea de Înviere

Autoritățile arată că sunt înțelegătoare și față de Paștele ortodox, la fel cum au fost în urmă cu trei săptămâni, față de Paștele Catolic. Circulația va fi permisă până la ora 05:00 dimineața, astfel credincioșii vor putea să meargă liniștiți la slujba de Înviere. Aceste reguli au fost anunțate de premierul Florin Cîțu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a făcut următoarea declarație:

Anunțul premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00.00-04.00, se înscrie riguros în spiritul onest al dialogului purtat între cultele religioase și autorități. (…)”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI