Pentru cei care s-au săturat să cumpere pâine din comerț, este musai să încerce această rețetă de pâine de casă coaptă în pungă. Se prepară simplu și rapid, iar gustul va fi unul pe măsură. Iată de ce ingrediente ai nevoie. Toată familia va adora mirosul de pâine proaspăt coaptă în casă!
Pâinea de casă coaptă în pungă este extrem de apreciată în rândul gospodinelor de la noi. Această pâine nu necesită un timp de dospire îndelungat și se coace extrem de rapid la cuptor. Asta pentru că aluatul pâinii este introdus în punga care menține umiditatea de care are nevoie acesta pentru a se coace. Dar haideți să vedem care sunt ingredientele pentru pâinea de casă coaptă în pungă și care sunt pașii de urmat pentru a o face.
În primul rând avem nevoie de 400 de grame de făină de grâu, 300 g faină integrală, 10 grame de drojdie uscată, 2 linguri de zahăr, 2 lingurițe de sare, 500 ml apă caldă, 4 linguri de ulei de măsline.
Cum se prepară pâinea de casă coaptă în pungă. Drojdia se amestecă cu zahărul, puțină făină și sarea, apoi se lasă la crescut la căldură, pentru 15 minute. Între timp, oul și uleiul se amestecă, apoi se adaugă maiaua obținută mai devreme. Restul de făină se adaugă treptat și se amestecă cu mâna până se obține un aluat omogen. Toată compoziția se transferă pe o suprafață plată și se frământă până se obține un aluat suplu.
Amestecul se pune apoi într-un vas încăpător, uns cu ulei, și se lasă la crescut aproximativ 1 oră. Între timp, cuptorul se încălzește la 180 de grade, iar pungile magice se ung cu ulei pe interior.
Aluatul se împarte pe jumătate și se formează 2 pâinici rotunde, care se bagă cu grijă în pungi. Acestea se închid cu clipsuri și se așază pe o tavă potrivită pentru cuptor. Se mai lasă la crescut timp de 20 minute, iar apoi se coc 30 de minute, la mijlocul cuptorului. După ce timpul a expirat, pungile se desfac, iar pâinea se lasă la răcit înainte de a fi savurate. La exterior, coaja va fi crocantă, iar interiorul pufos și umed. Poftă bună!