20 mart. 2022 | 21:34

Pâinea de casă coaptă în pungă. Cum o pregătești, trucul știut de puține gospodine

Diverse
Pâinea de casă coaptă în pungă. Cum o pregătești, trucul știut de puține gospodine
Pâinea de casă coaptă în pungă. Cum o pregătești, trucul știut de puține gospodine

Pentru cei care s-au săturat să cumpere pâine din comerț, este musai să încerce această rețetă de pâine de casă coaptă în pungă. Se prepară simplu și rapid, iar gustul va fi unul pe măsură. Iată de ce ingrediente ai nevoie. Toată familia va adora mirosul de pâine proaspăt coaptă în casă!

Pâinea de casă coaptă în pungă este extrem de apreciată în rândul gospodinelor de la noi. Această pâine nu necesită un timp de dospire îndelungat și se coace extrem de rapid la cuptor. Asta pentru că aluatul pâinii este introdus în punga care menține umiditatea de care are nevoie acesta pentru a se coace. Dar haideți să vedem care sunt ingredientele pentru pâinea de casă coaptă în pungă și care sunt pașii de urmat pentru a o face.

În primul rând avem nevoie de 400 de grame de făină de grâu, 300 g faină integrală, 10 grame de drojdie uscată, 2 linguri de zahăr, 2 lingurițe de sare, 500 ml apă caldă, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare pâine de casă coaptă în pungă

Cum se prepară pâinea de casă coaptă în pungă. Drojdia se amestecă cu zahărul, puțină făină și sarea, apoi se lasă la crescut la căldură, pentru 15 minute. Între timp, oul și uleiul se amestecă, apoi se adaugă maiaua obținută mai devreme. Restul de făină se adaugă treptat și se amestecă cu mâna până se obține un aluat omogen. Toată compoziția se transferă pe o suprafață plată și se frământă până se obține un aluat suplu.

Amestecul se pune apoi într-un vas încăpător, uns cu ulei, și se lasă la crescut aproximativ 1 oră. Între timp, cuptorul se încălzește la 180 de grade, iar pungile magice se ung cu ulei pe interior.

Aluatul se împarte pe jumătate și se formează 2 pâinici rotunde, care se bagă cu grijă în pungi. Acestea se închid cu clipsuri și se așază pe o tavă potrivită pentru cuptor. Se mai lasă la crescut timp de 20 minute, iar apoi se coc 30 de minute, la mijlocul cuptorului. După ce timpul a expirat, pungile se desfac, iar pâinea se lasă la răcit înainte de a fi savurate. La exterior, coaja va fi crocantă, iar interiorul pufos și umed. Poftă bună!

Parteneri
Doliu în România. A murit un fost mare istoric
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Prima reacție a Chinei după realegerea lui Trump
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'Sunt cea mai binecuvântată! Doamne, îți mulțumesc!' Lidia Buble, anunț de ultimă oră pentru fanii ei. Artista e în culmea fericirii! Felicitări!
Unica.ro
Șoferii băuți prinși printr-o metodă inedită. Cum știu polițiștii înainte de-a efectua verificarea
EVZ.ro
Cum va arăta casa Valeriei Lungu. Imagini cu viitoare locuință a influenceriței: “Încă din adolescență visam…”
Spynews
Adevărul despre moartea Elodiei Ghinescu. Ce s-a întâmplat cu soția lui Cristian Cioacă
Capital.ro
Imagine rară cu Silvia Chifiriuc și Petre Roman. Cum au fost surprinși cei doi în Iași. „O pereche minunată”. Petre Roman nu se mai vopsește
Avantaje
BOALA SECRETĂ a lui Donald TRUMP. I-a schimbat COMPLET toată VIAȚA
Mediaflux
Cătălin Bordea, urare "specială" de ziua de naștere a lui Radu Bucălae. Ce fotografie a publicat juratul iUmor / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro