Pâinea care te ajută la slăbit. E singura pe care trebuie să o consumi

Pâinea care te ajută la slăbit. E singura pe care trebuie să o consumi
Pâinea care te ajută la slăbit.

Care este pâinea care te ajută la slăbit. Este singura pe care trebuie să o consumi. Probabil că ai auzit și tu că dacă renunți la pâine slăbești, însă specialiștii susțin că, în ce privește pâinea, nu neapărat pâinea în sine te îngrașă, ci mai degrabă tipul de pâine și, evident, cantitatea de pâine consumată. Există însă un tip de pâine care te ajută în procesul de slăbit.

Pâinea care te ajută la slăbit

Pâinea care te ajută la slăbit este pâinea integrală, care, spre deosebire de pâinea albă, este adesea inclusă în planurile alimentare ale nutriționiștilor, întrucât conține beneficii pentru organism.

Pâinea integrală te ajută să scapi de grăsimea viscerală, cea depozitată pe abdomen și care poate să afecteze organele interne. De asemenea, pâinea integrală este un aliment sățios, care te ajută să mănânci mai puțin și să îți normalizezi glicemia, pentru a preveni apariția diabetului și a altor afecțiuni legate de metabolism.

Mai mult, pâinea integrală stimulează și tranzitul intestinal, echilibrează flora intestinală și susține o bună funcționare a digestiei și metabolismului. Pâinea integrală face toate astea deoarece are un conținut bogat în fibre. La 100 de calorii, pâinea integrală are 5,7 grame de fibre, iar consumul recomandat este de 15 grame de fibre la 1000 de calorii.

Tot pâinea integrală te ajută și să îți normalizezi nivelurile crescute de colesterol, prin acțiunea fibrelor care reduc absorbția lor în organism, iar asta însemnă că acest tip de grăsime nu se va mai depune pe vasele de sânge și se va preveni apariția unor patologii cardiace.

Pâinea integrală reduce riscul de moarte prematură, previne apariția inflamațiilor și a afecțiunilor digestive, precum colonul iritabil sau chiar cancerul de colon.

Astfel că, dacă te gândești la o dietă care permite consumul de pâine integrală, se poate adopta un regim alimentar cu 1100 de calorii zilnice, care include pâine integrală la fiecare dintre cele trei mese principale, însă fără a depăși cinci felii de pâine în fiecare zi.

Meniu în care să incluzi pâinea integrală

La micul dejun poți consuma 2 felii de pâine integrală, sub formă de sandwich cu cremă de brânză mai puțin grasă, o felie de mușchi file, puțină brânză telemea, roșie, ardei și castravete. Un astfel de sandwich nu are mai mult de 350 de calorii și îți aduce proteine și carbohidrați buni, pe lângă fibrele din pâine și legume.

Se recomandă ca la masa de prânz să consumi o pulpă de pui la gratar, cu o salată de varză proaspătă, asezonată cu puțin ulei și oțet balsamic sau legume la grătar. Poți include aici 2 felii de pâine integrală. Meniul nu depășește 450 de calorii. La cină se recomandă o salată verde cu ton în suc propriu, măsline, și o felie de pâine integrală, masa ajungând la cel mult 300 de calorii.