Câte miliarde de euro pierde statul dacă PSD lasă pădurile pe mâna Bisericii?

Câte miliarde de euro pierde statul dacă PSD lasă pădurile pe mâna Bisericii?

Mai mulți parlamentari PSD  au redactat un proiect de lege care prevede ca zeci de mii de hectare de pădure să fie cedate Bisericii. Prejudiciul se ridică la câteva miliarde de euro, susțin silvicultorii.

Asociațiile de silvicultori au organizat un nou protest, marți, în fața Camerei Deputaților. Zeci de membri au cerut parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind cedarea pădurilor.

Potrivit inițiativei, zeci de mii de hectare de terenuri forestiere vor ajunge în proprietatea Bisericii Ortodoxe Române. Numai că nu e vorba de terenurile despre care BOR a insistat mereu că i-au aparținut până să fie confiscate de comuniști.

Proiectul PSD se referă la pădurile pe care Biserica le-a avut în folosință sau administrare, dar nu în proprietate, susțin silvicultorii.

Cât pierde statul din cauza proiectului PSD

Dacă proiectul trece în forma actuală, ar fi vorba de 650.000 de hectare de păduri care ajung la Biserica Ortodoxă. Lege ar deschide inclusiv calea unor abuzuri.

Silvicultorii susțin că orice persoană juridică poate formula cereri de constituire a dreptului de proprietate, chiar dacă titlurile au fost anulate în instanță. Statul va pierde miliarde de euro, potrivit ziare.com.

„Prejudiciul este cuprins între 3,2 și 6,5 miliarde de euro din patrimoniul public al statului roman. Am adus la cunoștință tuturor parlamentarilor, atât de la Senat, cât și din Camera Deputaților, domnului președinte al Camerei Deputaților Liviu Nicolae Dragnea, domnului președinte al Comisiei pentru agricultură și tuturor membrilor comisiei respective”.
Silviu Geană, președintele Federației Silva

Cine sunt parlamentarii PSD care au depus inițiativa

Proiectul de lege a fost inițiat chiar de liderul Liviu Dragnea și e semnat și de alți șase parlamentari PSD. Inițiativa legislativă a trecut deja de Senat, prin aprobare tacită, și acum se află în dezbatere la comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

Silvicultorii cer aleșilor să nu voteze proiectul de lege care împroprietărește Biserica Ortodoxă Română.
Sindicaliștii susțin că PSD caută, prin modificarea unei legi din 2000, să-și asigure susținere din partea preoților. Mai ales că urmează un an cu două runde de alegeri – europarlamentare și prezidențiale.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI