Decizie șoc la Primăria Capitalei. Gabriela Firea își retrage candidatura pentru un nou mandat: „Undeva s-a apăsat pe un buton nuclear împotriva mea”

Decizie șoc la Primăria Capitalei. Gabriela Firea își retrage candidatura pentru un nou mandat: "Undeva s-a apăsat pe un buton nuclear împotriva mea" Sursă poză: spotmedia.ro

Gabriela Firea a surprins milioane de români marți seară, atunci când și-a anunțat retragerea candidaturii pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Aceasta se simte trădată și consideră că dacă alți politicieni au rezultate mai bune în sondaje și sunt mai competenți decât ea la conducerea Primăriei, le va lăsa cu drag locul, nedorind să pună binele ei mai presus de binele echipei și al cetățenilor.

„Eu nu mă ţin de scaun, îmi văd de viaţa mea”

Gabriela Firea este extrem de dezamăgită de ce petrece pe scena politică în ultimele zile, astfel că marți seara și-a făcut anunțul retragerii sale de la candidatura Primăriei, în condițiile în care se dovedește că Robert Negoiță și Victor Ponta vor avea procente mai bune în sondaje. Aceasta se îndoiește însă de acest lucrut, subliniind faptul că în ultimii patru ani, ea și Klaus Iohannis au ocupat primele locuri la capitolul încredere în fața cetățenilor.

Sursă poză: Inquam Photos / Alexandru Busca

În această seară, în faţa dumneavoastră, anunţ că nu mai candidez la Primăria Capitalei dacă pe flancul de centru şi centru-stânga domnii despre care vorbim în această seară au un procentaj mult mai are decât mine, dar din toate studiile pe care le avem până în acest moment, realizate cu toate casele de sondare a opiniei publice, eu şi preşedintele României, Klaus Iohannis, de patru ani suntem pe rând ori numărul 1 ori numărul 2 în încrederea populaţiei, deci în încrederea românilor.

Nu avea ce să se schimbe în ultima săptămână. (…) Eu nu mă ţin de scaun, nu m-am născut primar general. (…) Dacă PSD sau o alianţă formată din partide de stânga şi centru-stânga au un candidat mai bun decât mine, în sensul de validare a publicului din municipiul Bucureşti, eu nu mă ţin de scaun. Nu am un orgoliu atât de mare încât să pun interesul meu deasupra interesului echipei„, a spus Firea, marţi, la Antena 3.

Care este părerea Gabrielei Firea despre o posibilă candidatură a lui Ponta la Primăria Capitalei

Actualul primar al Capitalei suține că implicarea lui Victor Ponta ar deruta extrem de tare cetățenii, făcându-le un rău, pentru că nu ar știi la ce să se raporteze atunci când ar face alegerea, atâta timp cât ar exista trei pe partea de centru-stânga şi un singur candidat pe zona de centru-dreapta.

Transmitem semnale confuze către alegători, pentru că ne percep pe noi în acelaşi plan politic. Dacă noi venim acum toţi şi anunţăm noi, toţi, de fapt vrem să câştigăm şi dumneavoastră trebuie să alegeţi din trei pe partea de centru-stânga şi aveţi un singur candidat pe zona de centru-dreapta, facem un bine? Haideţi să ne gândim!”, a declarat Gabriela Firea, la Antena3.

Gabriela Firea se declară nemulțumită de modul în care colegii cu care se înțelegea bine au conspirat împotriva sa.

Am fost foarte dezamăgită de declaraţiile care s-au făcut ieri. Mă refer şi la Robert Negoiţă, şi la Victor Ponta. Nu mă aşteptam. Am fost sunată azi de diverse persoane să-mi spună că undeva s-a apăsat pe un buton nuclear împotriva mea. Nu îmi plac conspiraţiile, dar trebuie să ne dea de gândit. Persoane cu care colaboram foarte bine, brusc şi-au schimbat opinia”, a mai spus Gabriela Firea la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI