Pacienta arsă la Spitalul Floreasca a murit. Ce s-a întâmplat în timpul intervenției chirurgicale

Pacienta arsă la Spitalul Floreasca a murit. Ce s-a întâmplat în timpul intervenției chirurgicale

Pacienta arsă în timpul unei intervenții chirurgicale care a avut loc la Spitalul Floreasca a murit duminică seară. Ce s-a întâmplat în timpul intervenției chirurgicale?

Pacienta arsă la Spitalul Floreasca a murit

O pacientă bolnavă de cancer, în vârstă de 66 de ani, a luat foc pe masa de operație, duminica precedentă, 22 decembrie. Incidentul a fost făcut public sâmbătă, 28 decembrie, de parlamentarul USR Emanuel Ungureanu. Cel din urmă susține că o parte din vină i-ar aparține chirurgului Mircea Beuran, cel care ar fi operat-o pe femeie. Femeia a fost arsă pe masa de operație după ce chirurgul ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea acesteia a luat foc.

Conducerea Spitalului Floreasca a făcut primele declarații, la aproape o săptămână de la incident: „Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urma căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată.

În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanţele producerii accidentului. În acest sens au fost solicitate şi primite declaraţii ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul. Dacă în urma acestei cercetări administrative vor fi evidenţiate fapte/aspecte cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI