Anunț de ultimă oră! Primele măsuri luate de ministrul Sănătății, în cazul pacientei arse pe masa de operație

Anunț de ultimă oră! Primele măsuri luate de ministrul Sănătății, în cazul pacientei arse pe masa de operație
Primele măsuri luate de ministrul Sănătății, în cazul pacientei arse pe masa de operație

Anunț de ultimă oră! Primele măsuri luate de ministrul Sănătății, Victor Costache, în cazul pacientei arse pe masa de operație, duminica trecută, la Spitalul Floreasca.

Primele măsuri luate de ministrul Sănătății, în cazul pacientei arse pe masa de operație

O pacientă a luat foc pe masa de operație, duminica trecută. Incidentul a fost făcut public sâmbătă, 28 decembrie, de parlamentarul USR Emanuel Ungureanu. Cel din urmă susține că o parte din vină i-ar aparține chirurgului Mircea Beuran, cel care ar fi operat-o pe femeie.

„Domnul Beuran declară că nu a fost în sală. E o minciună ordinară. Informațiile pe care le am eu le am de la o asistentă care este avertizor de integritate în acest spital și care mi-a relatat că niciunul dintre medicii care au fost în sală nu au fost audiați de Inspecția de stat, ceea ce miroase de la o poștă a mușamalizare”, a spus Ungureanu pentru postul TV Digi24

”Profesorul Beuran a semnat protocolul operator al intervenției”

Între timp, ministrul Sănătății a anunțat că va trimite Corpul de Control al ministerului la Spitalul Floreasca din București, în legătură cu cazul pacientei care ar fi fost arsă pe masa de operație.  De asemenea, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a declanșat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media privind cazul pacientei, potrivit Agerpres. Mai mult, sursa menționată precizează că până la acest moment nu a fost înaintată vreo plângere cu privire la cazul respectiv.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la o pacientă internată într-un spital din Bucureşti, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a declanşat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media. Până la acest moment nu a fost identificată vreo plângere cu privire la această situaţie”, se arată în informarea transmisă de Poliția Capitalei.

Totodată, secretarul de stat Horațiu Moldovan, care se ocupă de ancheta declanșată de Ministerul Sănătății, a declarat că profesorul Beuran ”a semnat protocolul operator al intervenției”.  „Se va discuta cu toată lumea care a participat la intervenție și cu ceilalți implicați în îngrijirea pacientei”, a completat Moldovan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI