Pablo EskoBear: povestea ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină. Cum a găsit-o, de fapt

Pablo EskoBear: povestea ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină. Cum a găsit-o, de fapt
Povestea lui Pablo EskoBear, ursul care a mâncat 30 de kg de cocaină

Oameni din întreaga lume sunt de-a dreptul șocați de povestea ursului care a consumat din greșeală 30 de kilograme de cocaină. Cum a găsit-o și ce s-a întâmplat cu animalul după?

Pablo EskoBear, ursul care a mâncat 30 de kg de cocaină

O poveste locală care a atras atenția tuturor este cea a ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină. Legendarul animal este cunoscut drept „Cocain Bear” și a trăit în Kentuchy. El este un urs negru de 175 de kilograme care a murit după ce a consumat cocaină pură și a devenit cea mai puțin așteptată atracție turistică a statului.

O afacere locală îl deține acum, dar povestea lui a început cu mult timp în urmă, în anul 1980. Un fost ofițer narcotic de pe atunci care a devenit cap de droguri pe nume Andrew Thornton a abandonat un avion în mijlocului zborului în Statele Unite ale Americii.

Acesta zburase pe o rută din Columbia și aruncase nu mai puțin de 40 de recipiente de plastic pline cu cocaină în Chattahoochee National Forest. Din păcate, pilotul s-a încurcat în parașută după ce a decis să lase aeronava de izbeliște și a căzut mortal în Knoxville, Tennessee.

Poliția i-a urmărit înapoi traseul și s-a așteptat să găsească droguri în valoare de 15 milioane de dolari. În schimb, autoritățile au dat de ceva incredibil. Aceștia au găsit 40 de containere deschise și un urs negru mort lângă unul din ele.

„Stomacul său era literalmente plin de cocaină până la refuz. Nu putea rezista”

Ursul a suferit o supradoză care a rămas în istoria drogurilor. „Stomacul său era literalmente plin de cocaină până la refuz. Nu există un mamifer pe planetă care ar putea supraviețui”, a explicat medicul legist care a efectuat necropsia ursului.

„Hemoragii cerebrale, insuficiență respiratorie, hipertermie, insuficiență renală, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral. Îl numiți, ursul acela îl avea”, arată acesta, conform mirror.co.uk. 

Ursul împăiat a ajuns la locul unde a murit abia în anul 2016, acolo unde turiștii îl pot vedea, în nordul orașului Lexinghton. Corpul pilotului a fost găsit pe o alee din fața unei case din Statele Unite ale Americii.

Acesta avea la purtător ochelari de soare cu vedere nocturnă și mai multe arme. Acela se dovedea a fi Andrew C. Thornton II, fost parașutist, ofițer de narcotice și avocat. Mai târziu avea să-și îmbine abilitățile și să devină un parașutist și traficant de droguri pentru o rețea care era cunoscută drept „Compania”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI