Din ce în ce mai multe produse din comerţ sunt periculoase pentru sănătatea noastră, spun cercetătorii. Asociaţia Pro Consumatori a făcut public un studiu îngrijorător: un aliment banal, pe care îl consumă toţi românii, conţine substanţe toxice cangerigene.
Dacă îţi plac măslinele şi le consumi în cantităţi însemnate, trebuie să afli rezultatul unui studiu realizat de Asociaţia Pro Consumatori legat de acest aliment. Cei de la APC au analizat 20 de sortimente comercializate în magazinele din România iar ceea ce au aflat este îngrijorător: peste 40% dintre măslinele verificate conţin substanţe toxice cancerigene.
Mai exact, au fost descoperite nouâ tipuri de aditivi alimentari dăunători organismului. Este vorba despre acid citric, acid lactic, acid ascorbic, alginat de sodiu, glutamat de sodiu, lactat feros, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu și gluconatul feros.
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2020/11/Otrava-din-farfurie.-Alimentul-banal-care-contine-substante-toxice-cancerigene.jpg)
Studiu îngrijorător: măslinele conţin substanţe cancerigene. Care sunt cele mai periculoase
Multitudinea de sortimente din magazine ne pun în dificultate atunci când vine vorba despre alegerea măslinelor. Specialiştii îţi explică tot ce trebuie să ştii pentru a cumpăra cele mai sănătoase astfel de fructe. În primul rând, cele negre au această culoare datorită aditivilor conţinuţi, iar cele verzi sunt culese crude şi apoi murate.
Cele mai sănătoase măsline sunt Kalamata. Originare din Grecia, acestea sunt culese doar la maturitate şi conservate apoi doar în apă cu sare. Deşi nu sunt la fel de arătoase ca celelalte, acestea având coaja uşor încreţită, nutriţioniştii susţin că sunt şanse minime ca ele să conţină tot felul de substanţe toxice. O altă variantă naturală de măsline sunt Nicoise, originare din Franţa.
De asemenea, este indicat să cumpărăm măsline ambalate pentru a citi cu atenţie ce ingrediente/aditivi conţin.